Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > ‘Ik krijg lelijke kinderkleding cadeau’

‘Ik krijg lelijke kinderkleding cadeau’

‘Ik krijg lelijke kinderkleding cadeau’

Elke zondag zetten we een populair topic – voor en door moeders – van het VIVA-forum in de schijnwerpers. Deze week: lelijke kleding van schoonmoeder gekregen. Ook meepraten? Deel je mening in het topic of ga naar de pijlers Kinderen of Zwanger.

Forummer Huisvrouw86 heeft een gulle schoonmoeder die haar kleindochter graag verwent met nieuwe kleertjes. Heel lief, maar vaak zijn de dingen die ze koopt niet bepaald de smaak van Huisvrouw86. Neem het roze glitterjurkje dat ze nu cadeau heeft gekregen. Dat wil ze haar dochter echt niet aantrekken. Maar ja, het is ook een beetje zonde van het geld om het in de kast te laten hangen en ze wil haar schoonmoeder ook niet kwetsen. De forummers geven advies.

Tekst: Elfi Voorhuis | Beeld: iStock
 • “Laat je dochtertje het jurkje als pyjama dragen. Is het toch nog ergens goed voor.”
 • “Eén keer aandoen, foto van maken en naar schoonmoeder sturen. Daarna kun je het als reservekleding voor het kinderdagverblijf gebruiken. Na een paar maanden wordt het toch te klein en kan het in de bak van het Leger des Heils. Opgelost!”
 • “Herkenbaar! Mijn moeder gaf als kraamcadeau nagenoeg de outfit van Chucky in Child’s Play. Heb meteen om de bon gevraagd en duidelijk verteld dat dit niet onze smaak is.”
 • “Als je het echt niet mooi vindt: laat je kind in die outfit spaghetti met veel tomatensaus eten. En laat haar gerust veel knoeien. Die vlekken gaan er toch niet meer uit in de was.”
 • “Ik zou er toch wat van proberen te zeggen, dat heeft bij mij fantastisch geholpen. Nu gaan we twee keer per jaar samen winkelen met de kinderen en dat is hartstikke leuk voor iedereen.”
 • “Kinderkleding heb je nooit te veel. En het voordeel is: ze groeien er vrij snel uit. Ik zou het jurkje dus een paar keer aantrekken als ze naar oma gaat.”
 • “Ik snap niet waarom je het niet gewoon tegen schoonmoeder zegt. Wees gewoon eerlijk.”
 • “Als je het echt niet wilt hebben, geef het dan aan de kledingbank.”
 • “Ik vind het echt gezeur, ze kan het toch aan naar school of naar het kinderdagverblijf?”
 • “Eerlijkheid duurt het langst. De eerste keer voelt het misschien rot, want het is oma en die wil je ook graag blij en trots zien. Maar uiteindelijk is het voor allemaal het prettigst. Keer op keer geld uitgeven aan dingen die niet gewenst of gewaardeerd zijn, is ook zonde.”
 • “Ik kreeg ook ‘lelijke’ jurken van oma, maar ik vond ze geweldig. Ik begreep helemaal niet waarom mijn ouders ze niet mooi vonden. Dus ik zou het aan het kind zelf over laten, hoe jong ook. Het is immers haar cadeau, niet dat van jou.”
 • “Als je voorziet dat dit vaker gaat gebeuren, zou ik er wel wat van zeggen. Of, als je inschat dat dat kans van slagen heeft, zou ik haar eens laten zien wat jullie smaak is.”
 • “Mijn moeder en schoonmoeder kopen ook de lelijkste kleren voor onze zoon. Ik gebruik die als reservekleding voor in de luiertas. Of anders laat ik het hem één keer aan doen, neem ik er een foto van en doe ik het daarna in een tas voor het Rode Kruis.”
 • “Het goede nieuws is: als je je hierom druk kan maken dan heb je een verdomd mooi leven en blijkbaar genoeg kleren voor je kind om kritisch te kunnen zijn. Dat kan lang niet iedereen zeggen!”

Lees ook de andere VIVA Mama Forumdagen:
De peuterpuberteit: zo deal je ermee
Bevallingstaboes: dát hadden ze niet verteld
Goed bevallen: aanraders voor in de ziekenhuistas
Babytips die je zelf had willen krijgen
Na de bevalling, ga ik…
De grappigste opmerkingen over fles- en borstvoeding.
De bizarste kraamcadeaus
Wat hebben de zwangerschapshormonen jou laten doen?
Bevallingsbloopers
Hilarische kinderuitspraken
Lompe opmerkingen in de kraamtijd
Wat vind jij de meest bizarre kindernamen?
Voor welke gebeurtenis schaam jij je diep als moeder?