Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Ik heb zo wa-wa-wa-waanzinnig gedroomd!

Ik heb zo wa-wa-wa-waanzinnig gedroomd!

Ik heb zo wa-wa-wa-waanzinnig gedroomd!

Het Kinderen voor kinderen-koor zong het jaren geleden al: “Ik heb zo wa-wa-wa-waanzinnig gedroomd!” Maar wat betekenen die dromen eigenlijk?

‘Ik zit samen met een aantal anderen in een soort vrachtauto, maar het zou ook een achtbaan kunnen zijn. We rijden op een spoor en gaan door twee enorme klapdeuren. Dan komen we in een speelgoedland terecht. Maar in dit land is het speelgoed ongelukkig, ondanks het bombastische kleurenfestijn. Overal waar je kijkt rood, oranje of ander gekleurd speelgoed in alle soorten en maten. Ongelukkig speelgoed.’

Zoiets kan natuurlijk nooit echt gebeuren, alleen in een droomwereld. En dat klopt, mijn droomwereld. Ik werd wakker uit deze droom en vroeg mezelf af of ik een zonnesteek had. Maar zo zijn dromen: een bizarre weergave van de werkelijkheid én van ons onderbewustzijn. Of ik onbewust een speelgoedland in mij verberg, daar ga ik maar even niet op in. Maar als je zulke dromen hebt, dan wil je ook graag weten wat ze betekenen.

Astrologe Erna Droesbeke helpt ons op weg met haar dromenuitleg. In ‘Het dromenboek van A tot Z’ helpt ze ons een droom te verklaren. Wij lichten alvast een tipje van de sluier.

Aardbeien
Dromen over aardbeien houdt eerlijkheid en liefde in.
Zoete aardbeien: erotische en passionele gevoelens
Rijpe, grote aardbeien: hoed je voor overmoed en kleinzieligheid
Onrijpe, kleine, verdroogde aardbeien: onvervulde wensen

Drinkglas
Droom je over een drinkglas dat breekt, zou dat zomaar voorspellend kunnen zijn: je zult namelijk getuige zijn van een ongeval.
Droom je over scherven: waarschuwing voor verwonding van de geest.
Een drinkglas gevuld met water staat voor vermindering van leed. Zit er bier of wijn in jouw glas, dan is er veel vreugde in jouw toekomst.

Politie
Droom je over de politie, dan spreekt je geweten. Die is orde aan het scheppen in jouw psyche. Het kan ook een bestraffing van een fout betekenen.

Kijk voor meer interessante betekenissen in ‘Het dromenboek van A tot Z’ van Erna Droesbeke.