Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > 8 redenen waarom ijs eten hartstikke goed is voor je gezondheid

8 redenen waarom ijs eten hartstikke goed is voor je gezondheid

8 redenen waarom ijs eten hartstikke goed is voor je gezondheid

IJs eten mét voordelen voor je gezondheid? Het lijkt een droom, maar het is echt waar. Deze 8 redenen kun jij vanaf nu gebruiken als je zin hebt in een overheerlijk ijsje. En met het mooie weer in zicht is dat helemaal geen slecht plan. 

1. Afvallen

Ja het is echt waar! IJs bevat namelijk calcium. Dit mineraal is nodig voor een goedwerkende stofwisseling. Uit een studie is zelfs gebleken dat het dagelijks eten van vetarm ijs gewichtsverlies stimuleert.

2. Vitamines

Doordat er in ijs veel melk en room zit, zitten er ook veel vitamines in. Melk en room bevatten vitamine D, vitamine A, calcium, vitamine B2 en fosfor. Verder ligt het aan de smaak van het ijs welke vitamines er nog meer in zitten. In vanille-ijs zitten bijvoorbeeld vanillebonen die veel antioxidanten en wat magnesium bevatten.

3. Goed ontbijtje

Het eten van een ijsje in de ochtend zal je hersenen een boost geven. Uit een onderzoek is gebleken dat mensen die ijs als ontbijt aten veel alerter waren.

4. Energie

IJs bevat veel suiker. Suiker geeft energie. Daarom kun je prima een ijsje eten voordat je een zware work-out gaat doen.

5. Sterke botten

Door ijs te eten krijg je sterkere botten en tanden. Dit komt doordat er calcium in de lekkernij zit.

6. Vruchtbaarheid

Geloof het of niet, maar een ijsje kan je vruchtbaarheid verhogen. Dit zou komen door het hoge vetgehalte in ijs.

Lees ook
Laat die warme douche maar staan: om deze redenen kun je voortaan beter ’s ochtends koud douchen

7. Gelukkig

Een ijsje maakt je gelukkig. Dit komt doordat er serotonine wordt aangemaakt als je het eet en dit zorgt voor een gelukkig gevoel.

8. Zin in seks

IJs helpt bij het verlangen naar een vorm van seksualiteit. Goed idee dus om samen met je partner een ijsje te eten. IJs bevat veel fosfor. Fosfor houdt je testosteron gehalte op peil en je zin in seks zal toenemen.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Vriendin | Beeld: Pexels