Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Bewezen: ijs als ontbijt helpt tegen een ochtendhumeur

Bewezen: ijs als ontbijt helpt tegen een ochtendhumeur

Bewezen: ijs als ontbijt helpt tegen een ochtendhumeur

Het ontbijt is een van de belangrijkste maaltijden van de dag. Het is dan ook verstandig om de ochtend meteen goed van start te laten gaan door dit hapje niet te skippen. Geen inspiratie? Het blijkt dat ’s morgens ijs eten zorgt voor een mentale boost.

Docent Yoshihiko Koga van de Kyorin Universiteit in Japan publiceerde een onderzoek waarin staat dat een bolletje ijs ’s ochtends je mentaal versterkt én je alerter maakt. Ook kwam naar voren dat de mensen die ijs hadden gegeten een veel betere reactietijd hadden en informatie veel sneller begrepen dan degenen die niet van ijs mochten genieten tijdens het ontbijt.

Lees ook
Dít is waarom je beter niet ‘nog voor de zekerheid’ moet gaan plassen voordat je gaat slapen

Geen ochtendhumeur

Het rustgevende gevoel van ijs op zowel het lichaam als de geest zorgde er ook voor dat het niveau van mentale irritatie veel lager lag. Dit betekent dat je minder last hebt van een ochtendhumeur en een in een minder slechte stemming bent na het ontwaken als je een bakje ijs neemt als ontbijt.

Ha! Niet alleen goed voor jezelf dus, maar ook bevorderlijk voor de rest van je omgeving. Koud water in de ochtend kan ook al helpen, maar professor Koga ondervond dat de mentale stimulatie nog veel hoger was na het eten van ijs. Zo starten veel mensen de ochtend met een koude douche. Dit is naast je mentale gesteldheid, ook goed voor je weerstand.

Dus.. iemand Ben & Jerry’s als ontbijt?

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Her.ie | Beeld: Getty Images