Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Huishouden met de Franse slag

Huishouden met de Franse slag

Huishouden met de Franse slag

Het blijft problematisch: de taakverdeling in het huishouden.

Uit onderzoek in Frankrijk blijkt dat vrouwen daar bijna 90% van de huishoudelijke taken op zich nemen. En het opvallendste: 74% van de vrouwen vindt dat prima!

Zijn de Franse vrouwen dan zulke ijverige huishoudsters? Zo ja, waar halen ze dan de tijd vandaan? Wij voerden ons eigen onderzoek uit, en raden jou ook aan om met wat Franse joi de vivre het huishouden te doen!

Met de Franse slag
De term ‘Met de Franse slag’ bestaat niet voor niks. Gewoon even flapperdeflap door het huis met de stofzuiger en een doekje en alles is weer schoon. Waagt je mari te klagen dat er iets niet helemaal goed gedaan is? Antwoord dan met een vinnig: ‘Doe het lekker zelf.’

Naar school
Franse kinderen maken al vanaf hun tweede levensjaar erg lange dagen op school. Een normale schooldag begint om 9.00 uur en eindigt om 16.30 uur. Als je dan nog gebruik maakt van de naschoolse opvang, heeft je kroost echt geen puf meer om er thuis een zooitje van te maken. Even eten, bad en bed. Dat scheelt weer!

Opa en oma
Bij veel Franse gezinnen woont opa of oma in. Je wilt natuurlijk niet dat het oudje zich de hele dag verveelt, dus zorg je voor een duidelijke lijst met huishoudelijke taken die de oudere persoon prima kan uitvoeren. Hij/zij heeft tenslotte de hele dag de tijd.

Haltes-garderies
Wie doet bij jullie de boodschappen? Jij natuurlijk! Gelukkig zijn veel winkelcentra uitgerust met ‘haltes-garderies’ waar je je kind (dat je net uit de buitenschoolse opvang hebt opgehaald) kunt stallen, terwijl jij op je gemakje en in alle rust de boodschappen doet.

Hypermarkt
Natuurlijk zorg jij met veel liefde voor de avondlijke maaltijd. Maar dat betekent niet dat je daar veel tijd in hoeft te steken. De Franse hypermarkten zijn namelijk uitgerust met een enorm uitgebreid aanbod van de lekkerste diepvries- en kant en klaarmaaltijden. Alsof je úren in de keuken hebt staan sloven!