Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Hot: thee

Hot: thee

Hot: thee

Theesticks, high tea…Ook in 2010 is thee niet weg te denken.

Thee vind bijna iedereen wel lekker. Met suiker, zoetjes, honing, melk of niks erin. Hieronder de nieuwste theetrends:

Teasticks

Er zijn twee verschillende dingen met de naam ’teastick’: het eerste is een hip designstaafje dat ongeveer werkt zoals een thee-ei, maar dan zonder lekken. Je kunt zo’n theestick hier kopen voor €17,95. Wel prijzig, maar deze gaat lang mee. Een ander soort theestick is die voor eenmalig gebruik. Die lijkt op een suikerzakje, maar dan met gaatjes. Je kunt ze kopen bij de grotere supermarkten, of online. Een doosje met 15 stuks kost €1,95, een doosje met 30 stuks €3,75, en een doos met 250 sticks (uiteraard niet in de supermarkt te koop, wel bij de groothandel of online) €30.

High Tea

Na de actie van Pickwick een tijdje geleden, is high tea’en weer helemaal hip. Overgewaaid uit Engeland en heel gezellig met vriendinnen. Hoewel de traditionele High Tea met calorierijke scones, taartjes en bonbons een aanslag is op je figuur, kun je het zo gezond maken als je zelf wilt: er horen ook kleine komkommersandwiches bij en als je de scones zelf bakt kun je inplaats van suiker of roomboter ook zoetstof en dieetboter of appelmoes gebruiken. Tip: als een vriendin op dieet is, wees dan zo vriendelijk om voor haar ook gezondere hapjes klaar te maken! Klik hier voor een stappenplan om je eigen High Tea te organiseren.
Ben je een luxebeest? Dan kun je in een restaurantje gaan high tea’en.
Als het weer het toelaat deze nazomer, kun je ook in het park een picknick-high tea houden. Heel sfeervol!

Hippe Theebar
Amsterdam heeft nu ook een theebar met de toepasselijke naam Teabar. Je vind er bijzondere soorten thee: geniet met je lover van de liefdesthee met saffloerbloesem, korenbloembloesem en zonnebloembloesem. En verwen jezelf met een kruidenthee die naar banketstaaf smaakt. Of wat dacht je van een ontstress-thee? Weer eens wat anders! Kijk op http://www.teabar.nl.

Theebloemen

Je hebt nu ook ‘theebloemen‘, afkomstig uit China. Dat zijn bolletjes theebladeren die je in een theepot kunt doen. In de theepot ontvouwt zich uit het bolletje een prachtige bloem! Leuk voor als je een glazen theepot hebt. Nadeel: de theebloemen zijn best prijzig. (€9,25 per stuk) Maar voor een avondje theeleuten met vriendinnen is zoiets natuurlijk geweldig.
Bekijk hier een filmpje van een theebloem.