hooikoorts Beeld Getty Images
hooikoortsBeeld Getty Images

Hooikoortsalarm! 5 extra tips om het allergieseizoen te overleven

Ah, de lente! Zonnen, terrasjes pakken en wandelingen maken in het park onder de bloesembomen. Heaven. Tenzij je hooikoortspatiënt bent. Dan ga je wekenlang een rode loopneus, dikke ogen, en non-stop niezen tegemoet. No worries, we got you. Met deze 5 tips overleef je het allergieseizoen.

Ready, set, snooze.

Terug in de tijd met zout water

Zorg voor je verstopte neus op grootmoeders wijze. Neussprays kunnen ervoor zorgen dat de huid in je neus droog en geïrriteerd raakt. Door je neus te spoelen met zout water, verhelp je die kwaal. Vul een oude fles neusspray met zout water en je hebt een organisch middel in een handomdraai.

Even niet knuffelen

Ook de vacht van je hond of kat houdt heel veel pollen en andere allergenen vast. Als 't beessie buiten is geweest, borstel je zijn poten en vacht af om zo min mogelijk klachten te krijgen. Wil je dat ritueel niet elke keer doorstaan, dan zal je het een tijdje zonder knuffels moeten doen.

Houd je slaapkamer pollenvrij

Je slaapkamer is waar je het meeste tijd spendeert als je thuis bent. Om te voorkomen dat je thuis last krijgt van hooikoorts is het daarom ook erg belangrijk om deze pollenvrij te houden. Dit kan je doen door een douche te nemen voordat je gaat slapen, je kamer regelmatig stof te zuigen en het raam zoveel mogelijk dicht te laten.

Doe je work-out binnen

We weten het, we weten het: het zonnetje lonkt en je wilt niets liever dan fietsen, wandelen of joggen. Toch is het een beter idee om sport even binnenshuis te doen. Door tussen de pollen hevig in en uit te gaan ademen en je hartslag te versnellen, maak je je allergische reacties enkel erger. Zoek lekker een work-out online of haal je sport-dvd’s van onder het stof.

Plan je dagen beter in het allergieseizoen

Je kunt je natuurlijk niet de hele lente opsluiten, dus ben je maar beter op de hoogte van wanneer je naar buiten kunt. Vanaf twaalf uur 's middags tot in de late namiddag zijn vaak de meeste pollen in de lucht. Ga dus ’s ochtends op pad of wacht tot de avond valt om buiten te komen.

Bron: Het Rode Kruis, Redactie Flair

Redactie FlairGetty Images

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden