Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Last van hooikoorts? Redding is nabij: koffie zou hét wondermiddel zijn

Last van hooikoorts? Redding is nabij: koffie zou hét wondermiddel zijn

Last van hooikoorts? Redding is nabij: koffie zou hét wondermiddel zijn

Ben jij de laatste tijd ook constant aan het niezen, snotteren en in je ogen aan het wrijven om de jeuk te stoppen? Oftewel: heb je last van hooikoorts? Niet gek want het hooikoortsseizoen viert hoogtij. Maar er is goed nieuws: je hoeft je neusspray niet meer overal naar toe te slepen. Een simpel bakkie koffie zou dé remedie tegen hooikoorts zijn.

Koffie tegen hooikoorts

Dat koffie een aantal gezondheidsvoordelen heeft, dat wisten we. Zo helpt het je om wakker te worden (het eerste bakje koffie in de ochtend is dan ook héilig hier) en kan het je spijsvertering wat op gang helpen. Maar dat het helpt tegen hooikoortsklachten, da’s nieuwe informatie.

Het zwarte goud

Het zit namelijk zo: de stoffen in koffie kunnen helpen bij congestie (een ophoping of verstopping in de bloedsomloop, red). Immunoloog Eastern Parik vertelt aan Well + Good: “Bij allergieën krijg je een ontsteking en verstopping van je bloedvaten, en dan krijg je ook een ontsteking in je neus, omdat je neus in feite verstopt is door de allergische reactie. En hetzelfde gebeurt in je hoofd. Je voelt eigenlijk de congestie in je sinussen, in je hoofd, en dat kan ervoor zorgen dat mensen zich vermoeid voelen.”

Klachten verminderen

En koffie kan al deze klachten volgens de immunoloog flink verminderen. Dat komt omdat er veel antioxidanten en essentiële voedingsstoffen, zoals vitamine B5 en mangaan in koffie zit. En de vele ontstekingsremmende eigenschappen kunnen de irritante klachten van hooikoorts tegengaan. 

Lees ook
Last van hooikoorts? Met dít boeket heb je er geen last meer van

Ontstekingsremmende eigenschappen

“De ontstekingsremmende effecten zijn waarom men zegt dat koffie ook kan helpen bij veel andere medische problemen die worden veroorzaakt door ontstekingen”, verklaart dokter Parikh. Hoeveel koffie je drinken moet om de effecten te merken, hangt af per persoon. Sommige mensen stuiteren namelijk al door het leven na slechts één kopje koffie, terwijl een ander er voor het slapengaan nog prima eentje achterover kan tikken.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: VIVA | Beeld: Unsplash