Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Goed om te weten: dit hoofdkussen past het beste bij jouw slaaphouding

Goed om te weten: dit hoofdkussen past het beste bij jouw slaaphouding

Goed om te weten: dit hoofdkussen past het beste bij jouw slaaphouding

Goed slapen op een fijn matras is van groot belang voor een goede nachtrust. Maar dat niet alleen, een goed hoofdkussen is namelijk ook heel belangrijk. Wij hebben een aantal tips voor je waardoor je jouw ideale hoofdkussen kunt kiezen. 

Slaaphouding

Het is allereerst belangrijk om te weten in welke slaaphouding je nou eigenlijk slaapt. Want op basis daarvan kun je het beste kiezen wat voor soort hoofdkussen er bij je past. Zodat je een goede nachtrust hebt en uitgerust wakker wordt zonder nek- of rugklachten.

Een goed hoofdkussen zorgt ervoor dat je hoofd tijdens je slaap in de juiste houding ligt. Dus niet te ver voor- of achterover, en ook niet te ver opzij. De ideale slaaphouding is namelijk als je hoofd in een rechte lijn met je ruggengraat op je kussen ligt.

Rugslaper

Ben je meestal een rugslaper? Dan is het handig om een hoofdkussen te kiezen die vooral niet te dik is. Want als je hoofd te hoog ligt, zal deze vrij snel te ver naar voren buigen in de slaap. Een plat kussen geeft juist weer het tegenovergestelde effect. Zorg er daarom voor dat het kussen net wat hoger is in je nek dan bij je achterhoofd. Kies daarom voor een synthetisch hoofdkussen. Deze is namelijk makkelijk te vormen, maar geeft wel genoeg ondersteuning.

Zijslaper

Zijslapers kunnen het beste voor een hoger en steviger hoofdkussen gaan. In deze slaaphouding heb je namelijk vrij veel ruimte tussen de hals en je schouder. Kies daarom een stevig kussen voor genoeg ondersteuning, zo voorkom je dat er te veel druk op je nek komt. Bijvoorbeeld een nekkussen. Dit is een stevigere voorgevormd kussen dat veel ondersteuning biedt. Heb je smalle tot normale schouders? Dan voldoet een normaal donskussen ook.

Lees ook
Dit is waarom je nóóit moet gaan slapen met een knot in je haar

Buikslaper

Slaap je op je buik? Dan kun je het beste kiezen voor een vrij dun kussen. Waarom? Je ligt al in een vrij onnatuurlijke houding, waarbij je nek de hele nacht gedraaid ligt. Als je dan ook nog op een te hoog kussen ligt, kan dit ervoor zorgen dat je nekwervels nog meer onder druk komen te staan. Daarom kun je als buikslaper het beste kiezen voor een heel erg dun kussen. Maar ook het materiaal van het kussen is belangrijk, deze moet namelijk goed kunnen ademen. Kies daarom een hoofdkussen dat is gemaakt van natuurlijke materialen, zoals katoen.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Margriet | Beeld: GettyImages