Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Ga toch hoelahoepen!

Ga toch hoelahoepen!

Ga toch hoelahoepen!

Voor wie zich wel lekker in wil spannen, maar even genoeg heeft van de drukke sportschool, hebben we een topadvies: wissel je work-out af met hoelahoepen. Dat kan overal en altijd!

Hoelahoepen

Hoelahoepen begint bij ons steeds meer door te breken en in Amerika is het al een enorme trend. En dan niet als spelletje op het schoolplein, maar als topsport om in shape te blijven. Michelle Obama zweert bij hoelahoepen – en is er volgens Barack supergoed in.

In diverse sportscholen is hoelahoepen al een onderdeel van het fitnessprogramma. En dat is niet zo gek, want het is goed voor je conditie en je verbrandt er veel calorieën mee: rond de 100 calorieën per 10 minuten. Je dagelijks een kwartiertje inspannen met je hoepel heeft dan ook een positief effect op je buik, taille en billen. En onderzoek toont aan dat het niet alleen goed is voor je spieren, maar ook voor je humeur en je seksleven.

Oefeningen

Daarnaast is hoelahoepen leuk om te doen en een stuk vriendelijker voor je portemonnee dan naar de sportschool gaan, want je hebt alleen een hoepel nodig en een aantal vierkante meter. Wil je graag een afwisselende work-out? Doe dan naast de standaard manier van hoelahoepen – de hoepel om je heupen draaien – ook moeilijkere oefeningen. Zo kun je proberen om meerdere hoepels tegelijkertijd draaiende te houden, de hoepel om je nek, armen of voeten te laten draaien, of nog wat zwaarder: te lopen tijdens het hoelahoepen. Uit de filmpjes hieronder kun je inspiratie opdoen. Nu maar hopen dat de zon veel gaat schijnen de komende tijd, dan kun je de oefeningen lekker in de tuin doen!