Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Dit is hoe vaak je je tandenborstel zou moeten vervangen (hint: vaker dan je denkt)

Dit is hoe vaak je je tandenborstel zou moeten vervangen (hint: vaker dan je denkt)

Dit is hoe vaak je je tandenborstel zou moeten vervangen (hint: vaker dan je denkt)

Je tandenborstel vervangen, een van die dingen waarvan je eigenlijk wel weet dat je het moet doen, maar je doet het simpelweg gewoon niet. Voor je het weet ben je weer een half jaar verder. Oeps. Om het voor eens en voor altijd te settelen (dus nee, je hebt nu geen excuus meer): dít is na hoeveel tijd je weer een nieuwe tandenborstel zou moeten pakken.

Tandenborstel vervangen

Het maakt niet uit met wat voor borstel je poetst, een tandenborstel is nou eenmaal na verloop van tijd toe aan vervanging. Toch is het een ding dat we heel snel vergeten. Dit komt door het feit dat het gebruik van een tandenborstel heel normaal is. Je poetst ’s ochtends en ’s avonds en eigenlijk is dat een onderdeel (hopelijk) van je vaste routine. Een ander feit: het te lang doorgebruiken van dezelfde borstel is eigenlijk heel vies…

Bacteriën

Bacteriën zijn o-ve-ral te vinden. Waar je ook bent en wat je ook aanraakt, niets is ooit geheel bacterie-vrij. Zo ook bij je tandenborstel. Logisch, want je gebruikt het ding om je gebit en mond schoon te maken. Misschien staat-ie wel in een bekertje op je wastafel, waardoor er ook nog eens éxtra bacteriën op komen te zitten. Je spoelt ‘m dan wel af, maar als je bedenkt dat je die borstel keer op keer weer in je mond stopt, zul je misschien ook eerder bedenken om wat vaker een nieuwe te gebruiken.

Lees ook 
Dít gebruik je (bijna) elke dag maar vergeet je heel vaak schoon te maken

Na hoeveel maanden vervanging?

Hopelijk hebben we je er nu een beetje van overtuigd dat je een tandenborstel écht wat vaker moet vervangen. Maar na hoeveel tijd zou dat dan moeten? Het maakt niet uit of je met een elektrische borstel poetst, of juist met een old school borstel. Het wordt aangeraden om ‘m elke drie à vier maanden te vervangen voor een andere. Dit, omdat-ie na verloop van tijd echt te vies wordt, maar ook omdat de borstelharen dan gewoon niet meer al te best zijn. Zo poets je in ieder geval met een schone én een goede tandenborstel.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief. 

Bron: tandartsverhoeven.nl | beeld: iStock