Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Hoe koop ik een kerstboom?

Hoe koop ik een kerstboom?

Hoe koop ik een kerstboom?

Zo weet je zeker dat je de mooiste en gezondste kerstboom koopt.

Nu Sinterklaas het land uit is, is het tijd om een échte kerstboom in huis te halen. Je weet helaas nooit precies wat je koopt en daarom is het belangrijk om een kerstboom op onderstaande manieren te checken. Merry Christmas!

Vraag waar de kerstboom vandaan komt
Sommige kerstbomen zijn in oktober al gekapt en worden daarna verscheept. Er kunnen weken voorbij gaan, voordat ze op de plaats van bestemming aankomen. Hierdoor vallen de naalden al uit, voordat je hem hebt opgetuigd. Vraag daarom altijd waar de kerstboom vandaan komt en wanneer ze deze hebben ingekocht.

Controleer de kerstboom op kwaliteit
Is de kerstboom groen, gezond, lekker ruikend, vochtig en heeft hij flexibele naalden? Dan heb je de juiste boom te pakken. Is de boomschors beschadigd of zijn er takken uit gevallen, dan kun je deze kerstboom beter laten staan. Ook kun je de boom checken door hem lichtjes op de grond te laten veren, zodat je kunt zien of er veel naalden uitvallen.

Weeg de kerstboom
Een zware boom – in verhouding met zijn grootte – betekent dat hij een hoger watergehalte heeft, waardoor je zeker weet dat hij vers en gezond is.

Koop een kerstboom in de buurt
Een prima plaats waar je een kerstboom kunt kopen is bij een boerderij of bedrijf in de buurt. Zij verkopen vaak vers gekapte bomen. Wel moet je de boom eerst nog even checken op kwaliteit. Kun je nergens in de buurt een boom kopen? Kijk dan eens op internet. Je vindt vast en zeker de mooiste en gezondste boom!

Koop een kerstboom via internet
Je kunt werkelijk alles online kopen, dus ook een kerstboom. Vaak wordt de boom thuisbezorgd en scheelt het je veel werk. Het enige nadeel hieraan is dat je de boom niet van te voren kunt checken. Struin dus eerst goed, voordat je een aankoop doet.

Ga voorzichtig met je kerstboom om
Kerstbomen moet je teder behandelen. Zet de boom eerst een paar dagen buiten, voordat je hem naar binnen haalt. Zaag ongeveer een centimeter van de stam af, net zoals je met rozen doet. Geef de boom iedere dag water, want ook kerstbomen hebben vocht nodig.