Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Hoe het komt dat borstvoeding geven kan voelen als een orgasme

Hoe het komt dat borstvoeding geven kan voelen als een orgasme

Hoe het komt dat borstvoeding geven kan voelen als een orgasme

Je kindje voeden aan de borst is een bijzondere ervaring. Maar hoewel het voor sommige moeders vooral een pijnlijke klus is, ervaren anderen een intense prikkeling die soms zelfs kan voelen als een orgasme. What the?!

Tijdens het geven van borstvoeding worden je tepels flink geprikkeld. Dat kan leiden tot een sterk gevoel van moederliefde, maar ook tot meer dan dat. Omdat je tepels erg gevoelig zijn en een erogene zone vormen – denk maar aan hoe je partner je kan opgeilen door eraan te zitten – kan je lichaam de prikkeling verwarren met seksuele opwinding. Je zenuwuiteinden reageren op fysieke stimulatie, ook al ervaren je hersenen de situatie anders. Overstimulering van de tepel kan zo heftig voelen, dat het voelt alsof je een orgasme hebt.

Verwarring

Seksuele prikkeling tijdens het geven van borstvoeding vindt niet iedereen fijn: sommige vrouwen vinden het maar verwarrend, omdat de twee functies van de borsten door elkaar gehaald worden. Bij het voeden van de kleine willen ze niet geconfronteerd worden met seks. Het kan zelfs leiden tot afkeer van het geven van borstvoeding. Nergens voor nodig natuurlijk, want het gaat om een puur lichamelijke reactie.

Lekkende boobs

Andersom kan overigens ook een lichamelijke reactie optreden: tijdens de seks kan er melk uit je borst komen. Dat heb je te danken aan de oxytocine die tijdens een orgasme vrijkomt, die een toeschietreflex veroorzaakt. Het resultaat: lekkende borsten. Niet altijd waar je op zit te wachten als je met je partner in bed ligt.

[RECENT_POSTS]

Wil je niets meer missen van VIVA Mama? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale aanbieding: 4 nummers voor maar €9,95 of 8 nummers voor €19,95.

Beeld Sanoma Beeldbank