Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Hoe is het nou met… Claudia?

Hoe is het nou met… Claudia?

Hoe is het nou met… Claudia?

We spraken Claudia (30) tijdens de vorige editie van Flair Fit & Gezond. Toen was ze 40 kilo afgevallen.

‘Ik ga in de zomer gewoon in bikini, de tijd dat ik me terugtrok is geweest! Met de feestdagen ging het even minder, maar nu maak ik weer vol goede moed gezonde keuzes. Dat begint met kleine dingen: altijd komkommer en tomaat in huis hebben als extraatje bij de lunch. Of gezond ontbijten met havermoutpap.

Ik heb een gezin, ik werk en ik doe een opleiding. Een sportmens ben ik niet, maar wandelen vind ik wel leuk. Op mijn werk ben ik de hele dag in de weer, ik werk in een verzorgingshuis voor blinden en slechtzienden en zitten doe ik alleen als ik rapportages maak, lees, of telefoneer.

Met een aantal meiden die ik van de Weight Watchers ken, heb ik een appgroep. We steunen elkaar. Pas had ik ongelooflijke zin in chocola. De meiden weerhielden me ervan, uiteindelijk heb ik één beschuitje met hagelslag gegeten. Als we alle vier een gezond gewicht hebben gaan we iets drinken. Of iets eten, want daar houden we allemaal van, haha!

Mijn bovenbenen mogen wel wat slanker, maar ik denk het vet dat daar zit, er niet snel af gaat. Eigenlijk valt het wel mee: boven heb ik maat 40, onder maat 42. Keurige maten, maar in mijn hoofd ben ik nog steeds dik. Ik denk niet dat dat ooit verdwijnt.

Door dat enorme gewichtsverlies ben ik gelukkiger. Ik durf veel meer en ik kan meer aan. Aan die fotoshoot voor Flair denk ik nog vaak terug. Vooraf dacht ik: dit is niets voor mij, ik ben niet fotogeniek. Maar het was zo leuk. Die foto hangt nog steeds op mijn werk, dus ik zie ’m nog vaak.

Ik voel me veel beter dan toen ik zo zwaar was. En ik ga in de zomer gewoon in bikini, als het mensen niet aanstaat, kijken ze de andere kant maar op. De tijd dat ik me terugtrok is geweest!’

Lees ook: