Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Hoe hou ik overzicht op mijn werk?

Hoe hou ik overzicht op mijn werk?

Hoe hou ik overzicht op mijn werk?

Sabine, 28: Ik werk fulltime als P&O; adviseur bij een aannemer. Soms raak ik het overzicht kwijt.

Ik ben verantwoordelijk voor veel mensen (ruim 300 man) en voor alles met betrekking tot P&O, van verzuim tot disfunctioneren. Daarbij zijn er veel ad-hoc werkzaamheden. Hoe organiseer ik dit alles? Ik merk dat ik soms gewoon in paniek raak! Hoe krijg ik alles op tijd af?

Coach Zamarra
Hoewel ik geen expert ben op het gebied van zakelijke planning, kan ik je wel een techniek aanraden die voor veel mensen heel goed werkt. Wellicht heb je er wel eens van gehoord, het heet: Getting Things Done, geschreven door David Allen.

Getting Things Done
De psychologie van GTD is gebaseerd op het eenvoudig opslaan, bijhouden en terugvinden van alle relevante informatie die nodig is voor de taken die je uit moet voeren. Door je taken op een andere manier op te slaan (in context in plaats van generieke to do lijstjes) krijg je een veel beter overzicht over wat je nog moet doen en word je op het juiste moment eraan herinnerd een bepaalde taak uit te voeren. Wat betreft de ad-hoc werkzaamheden: alles wat binnen twee minuten afgehandeld kan worden kun je beter direct doen.

Meer over David Allen en GTD kun je lezen op www.davidco.com

Boekentip: