Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Het leven van een shemale (deel 4): ‘Ik zoek een vrouw die lesbisch is, maar niet afknapt op mijn penis’

Het leven van een shemale (deel 4): ‘Ik zoek een vrouw die lesbisch is, maar niet afknapt op mijn penis’

Het leven van een shemale (deel 4): ‘Ik zoek een vrouw die lesbisch is, maar niet afknapt op mijn penis’

In het mannenlichaam waarin ze is geboren, heeft Alex (34) zich nooit thuis gevoeld. Dankzij verschillende operaties lukt het haar om steeds meer vrouw te worden. Toch gaat ze niet all the way: Alex heeft besloten haar penis te behouden. Ze wordt een shemale. Voor VIVA houdt ze deze maand een blog bij.

Lees hier deel 1deel 2 en deel 3.

De afgelopen week is er iets bijzonders gebeurd. Waar ik in mijn vorige blogpost nog schreef over de struggles op mijn werk, is er eindelijk een lichtpuntje: mijn leidinggevende is ontslagen. Enige tijd geleden ben ik naar de ondernemersraad gestapt om mijn verhaal te doen en het lijkt erop dat dat zijn vruchten heeft afgeworpen. Mijn klachten vormen niet de hoofdreden van zijn ontslag – er spelen meerdere dingen – maar ik heb in elk geval mijn steentje kunnen bijdragen. Hopelijk verbetert dit de sfeer op de werkvloer. Gelukkig heb ik naast de eerdergenoemde alfamannetjes ook fijne collega’s die wél voor mij opkomen en die mijn transformatie accepteren.

Vrienden kwijt

Wisselende reacties ervaar ik ook in mijn vriendenkring. Toen ik als shemale uit de kast kwam, leek dat door mijn vriendengroep geaccepteerd te worden. Later kreeg ik echter steeds meer verwijten naar mijn hoofd: ik veroorzaakte problemen, of ik was gek geworden door de hormonen. Het liep uit de hand, met als gevolg dat de hele groep mij niet meer wil zien. Ik heb nog maar twee mensen over die ik als vrienden beschouw.

Penis: een afknapper?

Ook op liefdesgebied gaat het me niet makkelijk af. Daten met een transgender is voor veel mensen al een dingetje, laat staan met een shemale. Sinds het begin van mijn transformatieproces heb ik wat onenightstands gehad, maar nog geen relatie. Dat ik tussen twee geslachten in zit, maakt het extra ingewikkeld. Ik val op vrouwen en ben dus op zoek naar een vrouw die lesbisch is, maar die niet afknapt op mijn penis. Belangrijk is voor mij dat ze openminded is en schijt durft te hebben. Vaak haken mensen af omdat ze bang zijn voor de consequenties. Ook al zal het niet meevallen om iemand te vinden: ik heb er vertrouwen in dat er een vrouw is met wie ik gelukkig word. Op elk potje past een dekseltje.

Een jaar geleden.

Rotjeugd

Ondanks alle problemen die ik gedurende mijn leven heb ervaren, ben ik blij met de keuzes die ik heb gemaakt. Oké, ik heb een rotjeugd gehad, maar of ik die had kunnen voorkomen? Ik weet het niet. In mijn puberteit was er nog geen Google, dus het was deels onwetendheid: ik wist niet wat er met me aan de hand was. Shemales? Daar had ik nog nóóit van gehoord.

Lichamelijke schade

Ik heb besloten mijn verhaal te delen omdat ik andere transgenders wil helpen. Zelf heb ik ervaren hoe moeilijk het is om met jezelf te worstelen: jarenlang was ik suïcidaal en deed ik aan zelfpijniging. Ook leed ik tien jaar lang aan een eetstoornis. Tot mijn 27e woog ik een schamele 58 kilo: veel te weinig voor mijn 1.86 meter. Onlangs is uit een ziekenhuisscan gebleken dat de onderste wervels in mijn rug onderontwikkeld zijn door een tekort aan bouwstoffen. Daardoor kan ik in de toekomst last krijgen van rugklachten. Ik heb het veel te ver laten komen en hoop anderen hiervoor te kunnen behoeden.

Randje van de dood

Mijn reis naar Curaçao heeft me zover gebracht dat ik uit de kast heb durven komen. Als dat niet was gebeurd, had ik nu tussen zes planken onder de grond gelegen. Gelukkig heb ik op tijd gerealiseerd wie ik ben en wat ik wil. Ik ben nu zo veel gelukkiger. Daarom wil ik andere transgenders graag meegeven: hou op met twijfelen. Kom uit de kast, wees jezelf. Al is het maar één persoon die ik met dit blog kan overhalen om de stap te zetten, dan ben ik al zielsgelukkig.

Lees ook:
Het leven van een shemale (deel 1): ‘’Mam, ik wil een vrouw worden’, zei ik’
Het leven van een shemale (deel 2): ‘De operaties hebben al 22.000 euro gekost’
Het leven van een shemale (deel 3): ‘Mijn baas noemde me een flop’

Beeld: Daphne Ponsteen
Visagie: Marja Hermes