Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Het is bewezen: het oudste kind is het slimste

Het is bewezen: het oudste kind is het slimste

Het is bewezen: het oudste kind is het slimste

 

Ben jij de oudste thuis? Dan kun je nu een dansje van geluk maken, want onderzoek heeft namelijk aangetoond dat je nét een tikkeltje slimmer bent dan je jongere broer of zus.

Uit een onderzoek van de universiteit van Illinois blijkt dat het oudste kind uit het gezin vaak het slimste is. Toch gaat het hier niet om een groot, merkbaar verschil met de jongere broers en zussen. De resultaten tonen aan dat het IQ tussen andere kinderen uit het gezin slechts met een punt verschilt. In het dagelijks leven kun je dit trucje dus niet écht als argument inzetten. Helaas.

Het onderzoek is gestart om aan te kunnen tonen hoe de volgorde van geboortes binnen een gezin, invloed zouden hebben op het dagelijks leven van deze personen. Het onderzoek werd uitgevoerd bij meer dan 337.000 studenten. Maar volgens Dokter Rodica Damian, professor aan de universiteit van Houston, en professor Brent Robers, hoofd van het onderzoek, is het verschil statistisch gezien van belang, maar heeft het verder geen invloed op het dagelijks leven.

Toch maar weer met je hoofd in de boeken duiken dus.

Bron: The Independent