Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Het beste van … weetjes voor vrouwen in 2011

Het beste van … weetjes voor vrouwen in 2011

Het beste van … weetjes voor vrouwen in 2011

We proberen jullie zoveel mogelijk op de hoogte te houden van alle onderzoeken die worden gedaan voor en over vrouwen.

We hebben de grappigste onderzoeken nog eens opgezocht. Lees, lach en verwonder je!

Sporten terwijl je tv kijkt
Teveel tv-kijken kan een depressie veroorzaken en sporten is juist goed voor je. Volgens een onderzoek hebben vrouwen die regelmatig sporten 20 procent minder kans om depressief te raken. Dit in vergelijking tot mensen die nauwelijks trainen. En vrouwen die meer dan drie uur per dag tv-kijken, hebben 13 procent meer kans op een depressie. Doe daarom jouw dagelijkse oefeningen voor de televisie: heb je twee vliegen in een klap!

Denken aan seks tijdens strijken
Strijken is maar een vervelend klusje. We laten het daarom ook vaak oplopen tot we amper de slaapkamer meer in komen vanwege de enorme stapel strijkgoed. Grappig weetje over strijken: Vrouwen denken tijdens het strijken vaak aan de boodschappenlijst of aan de kinderen. Een derde van de mannen denkt tijdens het strijken aan hun lief en bijna een kwart denkt aan seks. Bij vrouwen is dit slechts 11 procent. Als we dus vaker aan sex denken tijdens het strijken, wordt het klusje misschien nog leuk ook!

Vrouwen zijn goede inpakkers!
Als we onze koffer in gaan pakken, beginnen we daar laat mee, namelijk één à twee dagen voordat we vertrekken. Maar we pakken onze koffers wel slim in en we zijn daar ook goed in. Waarom? We weten alles goed passend en netjes in de koffer te krijgen en we nemen voldoende mee. En dan blijven we nog binnen het gewichtslimiet ook! Bovendien dragen we op de vakantie bijna alles wat we meegenomen hebben. Als je dus weer eens van je lief hoort dat je niet georganiseerd bent, kun je hem voor eens en voor altijd duidelijk maken dat je dat wel bent.

Toilet schoonmaken als er bezoek komt
Maak jij snel even het toilet schoon als je onverwacht bezoek krijgt? Uit een onderzoek van Vrouwonline blijkt dat dat 40% van de vrouwen hun wc poetst als ze bezoek verwachten. Uit het onderzoek bleek ook dat wij fanatieke huishoudsters zijn en dit niet graag uitbesteden: maar 13% van onze lezeressen laat het door iemand anders doen. Wat zijn we fanatiek in het huishouden!

Als het gaat om wijn, tellen we geen calorieën
Bridget Jones koos voor witte wijn, omdat in deze alcoholische versnapering minder calorieën zitten dan in rode wijn. Net als miljoenen andere vrouwen, is ook zij dagelijks bezig met haar gewicht en vooral: met afvallen. Alcohol helpt daar over het algemeen niet bij, dus drinkt ze wit. Dan kan ze een glaasje meer drinken. Het lijkt er inmiddels toch op dat het boek iets gedateerd is. Want uit Brits onderzoek blijkt dat we tegenwoordig alle calorietabellen het raam uitgooien als het gaat om een lekker glas wijn. Proost!