Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Het begint in je mandje: zo doe je verstandig boodschappen 

Het begint in je mandje: zo doe je verstandig boodschappen 

Het begint in je mandje: zo doe je verstandig boodschappen 

Boodschappen doen is een klusje dat nou eenmaal elke week moet gebeuren. We hebben er niet altijd zin in en dus graaien we soms nog wel eens alles wat vast en lost zit mee. Dat kan beter. Want bewuster leven begint al bij het boodschappen doen.

Tips en tricks in de supermarkt

Ralph helpt je tijdens de Fit & Gezond Flair Challenge en heeft een paar handige tips voor als je je verloren voelt in de supermarkt.

  1. Open deur: Ga niet boodschappen doen wanneer je trek hebt. De supermarkt is nu eenmaal een verleidingsparadijs met veel ongezond pretvoedsel. De kans dat je ongezonde impulsaankopen doet is een stuk groter wanneer je trek hebt.
  2. Maak een boodschappenlijst en loop met een snelle pas door de supermarkt heen naar de producten die op je lijst staan. Let op: Zelfs het supermarktpoortje bij de ingang gaat bewust langzaam open om je te vertragen. Als je tempo omlaag gaat zul je waarschijnlijk meer in je karretje of mandje stoppen, en nee, die dingen staan niet op je boodschappenlijst. Een andere optie om impulsaankopen te voorkomen is je producten te laten bezorgen.
  3. Shop vooral aan de buitenkant. Daar vind je de minst bewerkte keuzes bij de meeste supermarkten en minder bewerkte snacks waar het pakje of de zak zo van leeg is.
  4. Trap niet in zo maar gezondheidsclaims of afbeeldingen op de verpakking, maar kijk ook even naar de ingrediëntenlijst en voedingswaarde-declaraties. Het is meestal niet wat het lijkt.
  5. Als je ongezonde snacks in huis haalt, kies dan voor kleine verpakkingen, want de kans dat de pak of de zak in één keer leeg gaat is groot. Leg ook geen grote voorraden aan voor bezoek, zeker wanneer blijkt dat je het uiteindelijk toch zelf opeet.

Meer hierover lezen? Doe samen met duizend andere vrouwen mee met de Fit & Gezond Flair Challenge. Wij helpen je weer fitter en happier te voelen in je lijf! Check hier alle opdrachten en tips van de challenge.