Sterrenbeeld Beeld Getty Images
SterrenbeeldBeeld Getty Images

Herken jij je niet in je eigen sterrenbeeld? Dít kan de reden zijn

Je sterrenbeeld vertelt je een hele hoop over je karakter. Maar het kan ook zo zijn dat jij jezelf daar helemaal niet in herkent. Dat je je meer een Ram voelt terwijl je een Boogschutter bent, bijvoorbeeld. Wij leggen je uit hoe dat kan komen.

Did you know?

Je ideale leven

Het kan zijn dat jij niet leeft zoals je zou moeten leven. Klinkt heftig, maar het is eigenlijk heel logisch. Astrologische voorspellingen zijn namelijk gebaseerd op de stand van het zonnestelsel in elk sterrenbeeld. De voorspellingen die worden gedaan zijn voor jou dus situaties waarin je je ideale zelf bent. Herken je jezelf hier dus niet in? Dan heb je volgens de sterren nog niet het beste uit je leven gehaald.

Stappen in de juiste richting

Waarschijnlijk vraag je je nu af: "Waarom ben ik dan nog niet mijn ideale zelf"'. Verstandig is dan om eens te gaan kijken wat je kunt doen om stappen in de juiste richting te zetten. Natuurlijk moet je nu niet meteen alles klakkeloos doen wat je horoscoop zegt. Maar ga eens bij jezelf na: ben je blij met jezelf? Ken je jezelf goed genoeg? Of vermijd je toch nog liever die innerlijke confrontaties? Voor je ideale zelf is het vooral belangrijk dat je jezelf accepteert en van jezelf gaat houden.

Switchen?

Misschien heb je jezelf al geaccepteerd. Waar kan het dan aan liggen? Als je jarig bent tussen de 18e en 25e van de maand, dan ben je geboren op de rand van twee sterrenbeelden. In deze paar dagen is de zon van sterrenbeeld aan het switchen. Het kan daardoor zo zijn dat jouw horoscoop er vaak helemaal naast zit. Wil je weten welk sterrenbeeld wel bij je past? Maak dan eens een afspraak bij een professioneel astroloog.

Zó date jij volgens je sterrenbeeld

(en dít is je match)

Zonneteken

Je kunt qua sterrenbeelden ook gewoon behoorlijke pech hebben. Als de zon bijvoorbeeld in Weegschaal staat maar drie andere hoofdplaneten in Leeuw, dan zul je je waarschijnlijk eerder herkennen in Leeuw dan in Weegschaal. Maar je bent en blijft een Weegschaal. Kijk dus ook eens naar je zonneteken. Dat kan je zomaar een heleboel opheldering geven.

Twijfel je nog steeds over je sterrenbeeld? Geen zorgen. Horoscopen zijn alleen maar voorspellingen. In ieder geval weet je nu dat er dus meerdere redenen kunnen zijn waardoor je jezelf niet herkent in je sterrenbeeld.

Bron: Redactie Flair

Céline SussotGetty Images

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden