Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Help, ik word grijs

Help, ik word grijs

Help, ik word grijs

Elke donderdag geven we je een kijkje in een populair topic van het VIVA-forum. Deze week: vroeg grijs worden.

Forummer jellybelly is 27 jaar en wordt al grijs. Verven wil ze zo lang mogelijk uitstellen, maar er is bijna geen ontkomen meer aan. Hoe pakken andere forummers dit aan?

  • SilverShadow: “Ik was zestien. Eerst deed ik kleurspoelingen en nu verf ik het al jaren. Het is niet anders.”
  • Dubbz: “Ik begon op mijn twintigste met verven. Nu ben ik 37 en sinds een jaar doe ik het niet meer. Ik vind het eigenlijk heel mooi zo. Van mezelf ben ik lichtblond en gemixt met lichtgrijze/witte haren lijkt het dus heel assig-lichtblond. Als ik bruin haar zou hebben, zou ik het waarschijnlijk blijven verven.”
  • *petitpois*: “Ik werd grijs rond mijn 22e. Het kan dus nog vroeger! Ik verf het al jaren, en helaas met steeds kortere tussenpozen. Ik moet nu elke drie à vier weken mijn uitgroei bijwerken. Ik weiger om op mijn 39e al met een grijs hoofd rond te lopen. De kwaliteit van je haar wordt echter niet beter van al dat verven.”
  • teletascha: “Ik heb hier en daar ook grijs haar. Ik laat nu plukken zetten en dan valt het eigenlijk nauwelijks op.”
  • strikjemetstippels: “Ik was op mijn 27e al aardig grijs en nu, zeven jaar later, zelfs voor driekwart. Heel deprimerend om altijd te moeten verven. Ik heb (of eigenlijk: had) zwart haar en heb nu al meerdere bleeksessies achter de rug, zodat het grijs niet zo opvalt. Daarnaast krijg ik ook minder haar. Dat vind ik nog erger.”
  • Monatala: “En dan begin je met verven, maar ooit stop je en komt De Uitgroei. Dat lijkt me ook geen pretje, waardoor ik er serieus over nadenk om gewoon niet te verven.”
  • Retrostar: “Je hebt natuurlijke kleurshampoo die de witte haren een beetje camoufleert, zodat ze niet opvallen. Semi-permanente kleuring, heet dat.”
  • Ceylon: “Hoe blonder je bent, hoe minder het opvalt. Als je donkerbruin/zwart haar hebt, verf dan niet, tenzij je het geen probleem vindt om elke 4-8 weken te verven. Ik ben al grijs sinds mijn zestiende, dus jij mag niet klagen. Tegenwoordig bestaat er verf die speciaal ontwikkeld is voor grijs haar. Op de een of andere manier valt de uitgroei daarbij minder op. Je kunt ook uitwasbare verf nemen, die dekt (bij mij) grijs haar best goed. Wel opletten, want hij blijft alleen uitwasbaar als je ook echt met de volgende verfbeurt wacht totdat de verf er helemaal uit is. Kleur op kleur is niet meer uitwasbaar.” 

Hoe oud was jij toen je grijs werd? Of heb je nog nergens last van? Praat hier mee!