Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Heb jij een sugar face of een sushi face?

Heb jij een sugar face of een sushi face?

Heb jij een sugar face of een sushi face?

Ben jij wel eens wakker geworden met een sushi face? Volgens actrice Julianne Moore kan een gezellige avond all-you-can-eat sushi zorgen voor een opgeblazen gezicht bij het ontwaken. Jij dacht misschien nietsvermoedend dat je opgezette gezicht een gevolg was van het flesje wijn dat jij en je vriendinnen bij de vis hadden gedronken, maar dat heb je dus mooi mis. De pafferigheid komt volgens de actrice namelijk door de grote hoeveelheid zout die in sushi en sojasaus verwerkt zit.

Sugar face

Gelukkig is de sushi face niet voor iedereen rampzalig, je gezicht trekt namelijk in de loop van de dag weer bij. Alle gewone stervelingen die ’s morgens een fietstocht in plaats van een fotoshoot op het programma hebben staan, hoeven zich dus niet direct zorgen te maken. Anders ligt dat bij het suikergezicht, of ‘sugar face’. Hoewel het bijna lieflijk klinkt, is het suikergezicht absoluut iets om te vermijden. Volgens onder andere de dermatoloog van Gwyneth Paltrow en Kim Kardashian maakt suiker ons gezicht namelijk grauw en oud.

Dat zit zo: door veel suiker te eten, breekt het testosteron in je lichaam af. Daardoor krijg je sneller een vette huid, grotere poriën en dus meer puistjes. Bovendien droogt suiker de huid uit, waardoor je huid nog meer olie produceert en bovendien water onttrekt aan je gezicht. Dat maakt dan weer dat je gezicht er minder fris en fruitig uitziet en dat je donkerblauwe wallen onder je ogen krijgt.

Er is gelukkig ook goed nieuws: een paar dagen geen suiker en je sugar face is wederom een fresh face. Tenzij je natuurlijk tijdens je suiker-detox te veel sushi hebt gegeten. Of te veel wijn hebt gedronken. Of te weinig hebt geslapen. Of in een rokerige ruimte hebt gestaan. Of…

 Lees ook:

Bron: Into the Gloss, Marie Claire