Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Heb jij deze kenmerken? Dan ben je misschien wel hoogsensitief

Heb jij deze kenmerken? Dan ben je misschien wel hoogsensitief

Heb jij deze kenmerken? Dan ben je misschien wel hoogsensitief

Heb je soms het gevoel dat je wel eens extra gevoelig bent voor bepaalde dingen? En herken jij jezelf in onderstaande kenmerken? Dan zou het best eens kunnen zijn dat je hoogsensitief bent. 

Hoogsensitief

Als je hoogsensitief bent, ben je hooggevoelig. Dit betekent niet dat je overgevoelig bent. Ongeveer 20% van alle mensen is hooggevoelig. De zintuigen van hooggevoelige mensen werken vaak beter dan bij anderen. Je zult sneller op prikkels reageren en kunt bijvoorbeeld erg gevoelig zijn voor licht en geluiden. Het kan je dan snel afleiden of irriteren. Je zult als hooggevoelig persoon vaak hoge eisen aan jezelf stellen. Je zult ook teleurgesteld zijn als je doelen niet behaald. Iemand anders kan zich hier snel overheen zetten, maar jij blijft eraan denken. Je kunt ook sneller schrikken, omdat je zenuwstelsel gevoelig is voor prikkels. Als je hoogsensitief bent, maak je je snel druk om wat anderen van je vinden. Maar dit betekent niet dat hooggevoelige mensen niet sociaal zijn. Sterker nog: vaak zijn ze erg sociaal en worden zelfs gezien als extraverte personen.

Lees ook
Dit betekent het dus echt als je hoogsensitief bent

Gevoelens

Hooggevoelige mensen kunnen zich goed in een ander inleven. Soms worden deze gevoelens overgenomen en dit kan lastig zijn. Je kunt ook negatieve emoties minder makkelijk loslaten dan anderen. Je beleeft deze emoties intens en hebt daarom ook meer tijd nodig om dingen te verwerken. Een ander kenmerk is dat deze mensen lang moeten wennen aan een nieuwe situatie. Ben jij hoogsensitief?

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Vriendin | Beeld: Getty Images