BH Beeld Getty Images
BHBeeld Getty Images

Hé jij: zó vaak moet je je beha wassen

Je staat voor je kast en je vraagt je af of je die ene sexy, kanten beha toch nog een keer mag dragen of dat je hem eigenlijk gisteren al in de was had moeten gooien. Hoe vaak moet je nu écht je beha wassen?

Tijd voor een overzicht!

Je moet je beha niet wassen na elke keer dat je hem draagt

Weg bij de wasmachine! Je beha te vaak wassen doet meer kwaad dan goed. Het kan de elasticiteit beschadigen die mede zorgt voor de goede ondersteuning. Zodra een beha zijn vorm verliest, is de pasvorm ook aangetast.

Draag je beha drie keer

Tenzij je erg zweet. Want hoe vaak je je beha best moet wassen, hangt natuurlijk ook af van hoe actief je gedurende de dag bent. Als je bijvoorbeeld best veel zweet, zul je je beha sneller wassen. Draag je je beha slechts voor een paar uurtjes, telt dit niet als effectieve draagbeurt. Dus die sexy kanten beha die je alleen tijdens speciale uitjes draagt, kan best wel een tijdje in je lade blijven liggen. Je sportbeha's daarentegen, was je wel het best na elke work-out.

Hou niet te veel vast aan een strikte planning

Het is echt geen drama als je dezelfde beha twee dagen na elkaar draagt. Het is wel nuttig om meerdere beha's te hebben om af en toe af te wisselen zodat je het elastiek niet te snel uitrekt. Door je beha 's nachts uit te doen, heeft-ie de tijd om te herstellen waardoor de vorm en elasticiteit 's ochtends weer perfect zijn.

Volg de wasvoorschriften

In het algemeen houden beha's meer van een handwasje om ze in vorm te houden, maar check zeker de labels voor de beste instructies. Als je je beha in het wasmachine wast, in plaats van in de gootsteen, zorg er dan zeker voor dat je het programma voor fijne was selecteert. Doe je beha ook in een speciaal waszakje.

Vermijd de droger

De warmte en het gewoel van de droger kan de elasticiteit en de vorm van je beha beschadigen. Wij raden aan om je beha plat te leggen om hem te laten drogen. Door hem op te hangen, kan je beha uitrekken. Voordat je je beha te drogen legt, zorg je ervoor dat de cups niet misvormd zijn. Gebruik een handdoek om het water op te vangen, wring je beha in geen geval uit. Hetzelfde geldt voor sportbeha's.

Je beha correct opbergen

Leg je beha's in één lijn in een lade, zoals ze in de winkel zouden liggen. Beha's verfrommelen kan ervoor zorgen dat je beha's vervormen.

Bron: Redactie Flair

Redactie FlairGetty Images

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden