Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Wees lief voor je haar en bespaar op shampoo!

Wees lief voor je haar en bespaar op shampoo!

Wees lief voor je haar en bespaar op shampoo!

Doen we het al jaren verkeerd, door eerst shampoo te gebruiken en daarna conditioner in de puntjes aan te brengen? Reverse shampooing schijnt veel beter te zijn. Dat betekent: conditioner aanbrengen vóórdat we in de weer gaan met shampoo.

Bespaar op shampoo

Deze nieuwe manier van wassen zorgt ervoor dat je haar meer volume krijgt. De theorie achter reverse shampooing? Als je het eerst wast met shampoo en daarna conditioner aanbrengt, wordt je haar futloos en zwaar door de restjes conditioner die achterblijven. Als je de volgorde omkeert, blijven er minder restjes achter en wordt je haar beter gehydrateerd.

Haren wassen

Is deze nieuwe manier van haren wassen niets voor jou? Houd je het liever bij het oude? Dan nog een paar andere tips, voor gezonde lokken!

Tips, tips, tips

Breng conditioner nooit aan op je hoofdhuid, dit maakt je haar sneller vet. En het is –net als bij shampoo– belangrijk de conditioner grondig uit te spoelen. Doe je dat steeds snel of gehaast, dan loop je kans de haarfollikels te beschadigen, waardoor jouw haar zijn glans verliest.

Ga jij het proberen, reverse shampooing?

Lees ook: