Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Hardloopschema 5 KM

Hardloopschema 5 KM

Hardloopschema 5 KM

Loop je al een tijdje hard, heb je een gemiddelde conditie en kun je al 2 tot 3 minuten achter elkaar hardlopen? Dan is dit trainingsschema ideaal voor jou! Download de PDF en hang ’m op de koelkast.

Hardloopschema 5 KM

Met dit hardloopschema gaat het je lukken: 5 kilometer hardlopen. Begin elke training met een warming-up en eindig met een cooling down. Het looptempo moet zodanig zijn dat je nog kunt praten, met je hardloopmaatje bijvoorbeeld. Wissel asfalt en stoep af met zand of bospaden. Dit verkleint het risico op blessures. Voorkom dat je afkoelt en kleed je goed aan. Zo moet het lukken. Succes, Zet ‘m op!

Download het hardloopschema!

Tips

  • Als je je ogen op een punt voor je richt, bijvoorbeeld een gebouw of hekwerk, lijkt een hardlooprun korter en eenvoudiger, zo blijkt uit onderzoek van de New York University.
  • Maak gebruik van de zwaartekracht door lichtelijk naar voren te buigen vanuit je enkels (niet je heupen). Doordat je bij iedere stap als het ware naar voren valt, ontlast je de benen iets minder.
  • Ontspan je armen, schouders en ellebogen als je hardloopt. Als je ze verkrampt, verbruik je te veel energie, en die heb je juist zo hard nodig om vooruit te komen.

Rokjesdagloop

Doe jij al mee met de Rokjesdagloop? Op tweede paasdag, maandag 6 april, wordt het startsignaal gegeven in het Science Park in Amsterdam. Ren samen met vriendinnen, collega’s of in je eentje 5 of 10 kilometer hard. De opbrengst gaat naar Stichting MS Research. Inschrijven kan tot en met 5 april op Rokjesdagloop.nl.

 

*Dit schema is opgesteld door Debbie Meijer van Fitfunrun.com | Flair 09, vanaf 25 februari in de winkel.