Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Hap slik zeg: ‘De ene week eten we supergezond en de andere klooien we maar wat aan’

Hap slik zeg: ‘De ene week eten we supergezond en de andere klooien we maar wat aan’

Hap slik zeg: ‘De ene week eten we supergezond en de andere klooien we maar wat aan’

Kijk jij ook altijd stiekem bij anderen in het boodschappenkarretje? En vind je het ontzettend interessant wat mensen in de koelkast hebben staan? In Flair’s ‘Hap Slik Zeg’ neem je een kijkje in de keuken – en het winkelmandje – van een lezeres. Ditmaal is het de beurt aan Jeanette (38).

 • Naam: Jeanette (38)
 • Beroep: bloemist
 • Geeft uit aan boodschappen: € 400 per maand
 • Geeft uit aan uit eten gaan/bestellen: € 200 per maand

Deze week op het menu

 • Maandag: Hutspot met vegetarisch gehakt, zoete aardappel, wortel en ui
 • Dinsdag: Gnocchi met gegrilde diepvriesgroenten, gezeefde tomaten, mozzarella en rucola
 • Woensdag: Noedelsoep met kip, gember, kokosmelk, mais en roerbakgroenten
 • Donderdag: Broodje kipdöner met patat
 • Vrijdag: Zelfgemaakte pizza met een bloemkoolbodem, tomatenblokjes, kipfilet, ananas, paprika en geraspte kaas
 • Zaterdag: Quesadilla’s met champignons, paprika, bosui, cheddar, guacamole en zure room
 • Zondag: Tonijnsalade met kikkererwten, sperziebonen, venkel, dille en citroen

Hap slik zeg

“Afgelopen dinsdag was het onze trouwdag. Acht jaar geleden vroeg Victor me tijdens onze vakantie op Sicilië in een knus restaurantje ten huwelijk. Ik weet het nog goed: bruschetta als voorgerecht, gnocchi als hoofdgerecht en een verlovingsring als toetje. Een jaar daarna keerden we terug naar hetzelfde tentje, dit keer voor onze bruiloft. We vierden het heel bescheiden. Alleen onze ouders, broers, zussen, zijn beste vriend en mijn beste vriendin waren erbij. Victor en ik hebben allebei iets met het getal zeven. Ik zie bijvoorbeeld negen van de tien keer als ik op de klok kijk een zeven in de tijd, hij wint vaak met roulette als hij zijn geld inzet op een getal met een zeven. Ondanks dat we dit jaar niet uit eten konden, wilden we het daarom niet stilzwijgend voorbij laten gaan. We hebben zelf gnocchi gemaakt. Natuurlijk smaakte die niet zoals de koks van daar ’m destijds maakten, maar we hebben er heel erg van genoten. Het bracht ons weer even terug naar de mooie momenten die we in Italië hebben beleefd.”

Typische man

“Er zit niet echt een lijn in ons eetpatroon. De ene week eten we supergezond en de andere klooien we maar wat aan. We zijn allebei sportief en hebben geen aanleg om dik te worden, dus we hoeven gelukkig niet erg op te letten. Meestal eten we voor het overgrote deel verantwoord, omdat we ons daar gewoon lekkerder bij voelen. Maar deze week waren de avondmaaltijden een beetje een bij elkaar geraapt zooitje. Voor mij was het ‘die periode van de maand’, dan heb ik altijd veel meer zin in vette, koolhydraatrijke maaltijden. Vandaar de pasta’s, kaas en patat. Victor klaagt niet, die vindt het wel lekker, zo’n pauze van de veganistische of gestoomde maaltijden. Wat dat betreft is hij echt een typische man. Geef ’m een lap entrecote ter grootte van een snijplank en hij is blij als een kind in een snoepwinkel.”

Lees ook
Hap slik zeg: ‘Ik at voorheen gewoon te weinig, waardoor ik juist cravings kreeg’

Surinaamse smaken

“Victor en ik hebben geen klassieke rolverdeling thuis. Ook daarin zit geen lijn. We doen even vaak de was en maken even vaak schoon. Ongeveer dan. We bekijken per dag wie tijd heeft om wat te doen. Dat geldt ook voor koken, daar hebben eigenlijk nooit gedoe over. En als we er allebei geen zin in hebben, bestellen we gewoon iets. Het liefst gaan we dan voor Surinaams. In een dorpje verderop zit een heel goed tentje. Als we bellen – meestal op zondagavond – hoeven we niet eens iets te zeggen. Ze kennen onze bestelling daar uit hun hoofd: saotosoep, roti, bakkeljauw, zoetzure komkommer en gefrituurde banaan. Het kan anderhalf uur duren voordat het wordt bezorgd, maar het is het wachten altijd helemaal waard.”

Deze Hap Slik Zeg komt uit Flair 12. Deze editie ligt nu in de winkels. Wil je ‘m liever laten bezorgen? Bestellen kan hier

Tekst: Milou Windhorst | Beeld: Getty