Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Hap Slik Zeg: ‘Ik moest mezelf eraan blijven herinneren dat die ene donut me niet dikker ging maken’

Hap Slik Zeg: ‘Ik moest mezelf eraan blijven herinneren dat die ene donut me niet dikker ging maken’

Hap Slik Zeg: ‘Ik moest mezelf eraan blijven herinneren dat die ene donut me niet dikker ging maken’

Kijk jij ook altijd stiekem bij anderen in het boodschappenkarretje? En vind je het ontzettend interessant wat mensen in de koelkast hebben staan? In Flairs ‘Hap slik zeg’ neem je een kijkje in de keuken – en het winkelmandje – van een lezeres. Ditmaal is het de beurt aan Coco (26).

Wie

Naam: Coco (26)
Beroep: servicemedewerker
Geeft uit aan boodschappen: € 300
Geeft uit aan uit eten gaan/eten bestellen: € 250

Deze week op het menu

  • Maandag: pannenkoeken met stroop
  • Dinsdag: penne met kip, tomatensaus, ui en kaas
  • Woensdag: salade met tempeh, tomaat, komkommer, feta en geroosterde pijnboompitten
  • Donderdag: gehaktballen met broccoli en komkommer
  • Vrijdag: stoofvlees met bokbier, wortels en ui, met aardappelen erbij
  • Zaterdag: Japans (shared dining)
  • Zondag: salade met spekjes, feta, cherrytomaten en een stuk brood

Hap Slik Zeg

“Als er iets is wat ik absoluut niet meer wegkrijg, is het witvis. Drie jaar geleden deed ik mee aan een bodybuildwedstrijd. Op een bepaald punt in mijn voorbereiding at ik alleen nog rijst, groenten en, jawel, witvis. Ik moest zo ‘droog’ mogelijk worden en was daarom aangewezen op de magerste eiwitten die er zijn. Omdat ik het zo vaak at, ging het me op een gegeven moment tegenstaan. Het was een kwestie van neus dicht, niet te veel nadenken en zo snel mogelijk mijn geprepte Tupperware-bakjes leegeten. Dat kostte weinig moeite, aangezien ik maar tien gram rijst per maaltijd mocht. Ik had niet verwacht dat het toppunt van eetplezier ooit cashewnoten en tonijn zou zijn – wat ik kort daarvoor nog mocht, maar later niet meer. In vergelijking met zo’n glibberig stuk pangasiusfilet was dat gewoon een traktatie.”

Balans

“Het eerste wat ik na de wedstrijd heb gedaan, is een pot Nutella leeglepelen – letterlijk. In de periode die volgde, at ik alles wat ik maar wilde. Dat mijn relatie met voeding zo ongezond was geworden, is een van de redenen waarom ik met bodybuilden ben gestopt. Het werd een obsessie waardoor ik geen plezier meer haalde uit zowel het eten als het sporten. Het heeft een jaar of twee geduurd voordat ik mijn balans teruggevonden had. Ik heb mezelf eraan moeten blijven herinneren dat die ene donut me echt niet dikker ging maken, en dat een gezonde levensstijl veel makkelijker vol te houden is als je jezelf af en toe iets lekkers gunt. Nog steeds heb ik er soms moeite mee, maar ik prop mezelf niet meer vol. Ik kan weer genieten van een goede Italiaanse pizza of zak Doritos Cool American zonder spijt of angst om aan te komen. Wel krijg je een mep als je mee probeert te eten.”

Lees ook
Hap Slik Zeg: ‘Op mijn balkon verbouw ik minstens tien soorten groente of fruit’

Kookplezier

“Mijn moeder is stewardess en was vroeger regelmatig van huis. Ook mijn vader, die als voetbaltrainer soms maanden achter elkaar in het buitenland zat, was niet veel thuis. Vaak aten we bij oma. Zij was van de ouderwetse Hollandse pot. Witlof met ham, kaas en een korstje van broodkruimels was m’n favoriet. Daar aten we aardappels en komkommer in azijn bij. Bleven we níét bij oma eten, dan zetten we zelf iets op tafel. Omdat ik gewend was om op jonge leeftijd al voor mezelf te zorgen, heb ik vroeg leren koken. Ik heb het nooit gezien als een noodzakelijk kwaad. Als een recept goed uitpakt, haal ik daar veel plezier uit. Ik maak een erg lekkere pasta pesto. Daarvoor gebruik ik verse pesto van basilicum, olijfolie, knoflook, peper en zout. Verder doe ik er kippendijen, room, Parmezaanse kaas en cherrytomaatjes bij. Dit is relatief snel klaar, maar ik kan uren met een gerecht bezig zijn. Zoals vrijdag, toen ik stoofvlees maakte. Dan trek ik twee uur uit om het vlees te laten sudderen en op mijn gemakje alle groentes te snijden. Dan zet ik lekker FunX aan, schenk een wijntje in en huppel zingend door de keuken.”

Deze ‘Hap Slik Zeg’ komt uit Flair 29-2020. Deze editie ligt t/m 21 juli in de winkels. Wil je ‘m liever laten bezorgen? Bestellen (of nabestellen) kan hier.

Tekst: Milou Windhorst | Beeld: iStock