Kijk jij ook altijd stiekem bij anderen in het boodschappenkarretje? En vind je het ontzettend interessant wat mensen in de koelkast hebben staan? In Flair’s ‘Hap Slik Zeg’ neem je een kijkje in de keuken – en het winkelmandje – van een lezeres. Ditmaal is het de beurt aan Anna (30).
- Naam: Anna (30)
- Beroep: jurist
- Geeft uit aan boodschappen: € 500 per maand
- Geeft uit aan uit eten gaan/bestellen: € 80 per maand
Deze week op het menu
- Maandag:Verse tomatensoep met gehaktballetjes en twee bruine boterhammen
- Dinsdag: Gnocchi met kipdijfilet, cherrytomaten, champignons, Boursin en geraspte kaas
- Woensdag: Gnocchi met kipdijfilet, cherrytomaten, champignons, Boursin en geraspte kaas
- Donderdag: Rundergehakt met wokgroenten, zilvervliesrijst, hamburgerkruiden en sambal
- Vrijdag: Rundergehakt met wokgroenten, zilvervliesrijst, hamburgerkruiden en sambal
- Zaterdag: Pizza margherita
- Zondag: Poké bowl met kip, mango, avocado, mais, wortel en sushirijst
Hap slik zeg
Kijkje in de keuken
“Voordat de restaurants dichtgingen, aten mijn vriendinnen en ik bijna wekelijks bij een plaatselijk sushitentje. Ze kunnen onze bestelling daar inmiddels dromen: gefrituurde banaan, zoetzure komkommer, mini-loempia’s, Japanse kipspiesjes en héél veel California maki. In coronatijd eten we dat net zo vaak, maar dan thuis. De eigenaar grapt weleens dat wij de voornaamste reden zijn dat de zaken bij hem nog zo goed gaan. Omdat er buiten de deur niet heel veel te doen is, leek het ons leuk om een keer zelf sushi te maken. We vroegen ons in eerste instantie af hoe moeilijk dat nou eigenlijk kon zijn, maar waren er mooi een volledige middag mee zoet. Overal lag rijst, de hele tafel plakte van de sojasaus en het smaakte helemaal nergens naar. Uiteindelijk hadden we een paar happen genomen en bestelden we alsnog sushi bij hetzelfde tentje als altijd. Toen we de eigenaar eerlijk opbiechtten dat we zijn kookkunsten nogal hadden onderschat, nodigde hij ons uit om een keer mee te kijken in zijn keuken zodra-ie straks weer open mag.”
Lees ook
Hap slik zeg: ‘De ene week eten we supergezond en de andere klooien we maar wat aan’
Aanschuiven
“Als ik zelf kook, maak ik een dubbele portie, zodat ik ook alvast avondeten heb voor de volgende dag. Deze week was ik druk met werk en heb ik veel thuis gegeten, maar meestal schuif ik doordeweeks wel drie keer ergens anders aan. Ik heb twee broers en een zus. Zij koken allemaal voor een heel gezin, dus een eter meer of minder maakt voor hen niet zo veel uit. Omdat ik bijna alleen maar thuiswerk, vind ik het fijn om ’s avonds onder de mensen te zijn en zij hebben twee handen extra om na het eten de keuken weer aan kant te maken, dus ik denk dat we het maar voor altijd zo laten.
Of misschien tot ik een man heb gevonden die voor me kookt.”
Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.