Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Hap Slik Zeg: ‘Ik proef alles, behalve dingen die net nog bewogen hebben’

Hap Slik Zeg: ‘Ik proef alles, behalve dingen die net nog bewogen hebben’

Hap Slik Zeg: ‘Ik proef alles, behalve dingen die net nog bewogen hebben’

Kijk jij ook altijd stiekem bij anderen in het boodschappenkarretje? En vind je het ontzettend interessant wat mensen in de koelkast hebben staan? In Flairs ‘Hap slik zeg’ neem je een kijkje in de keuken – en het winkelmandje – van een lezeres. Ditmaal is het de beurt aan Josephine (34).

Naam: Josephine (34)
Woont samen met: Rob (31), Fedde (3) en Lauren (1,5)
Beroep Josephine: stewardess
Beroep Rob: logistiek planner
Geeft uit aan boodschappen: € 320 per maand
Geeft uit aan uit eten gaan/bestellen: € 40 per maand

Weekmenu

Maandag: chili con carne
Dinsdag: pizza tonijn
Woensdag: spaghetti bolognese
Donderdag: paddenstoelenrisotto
Vrijdag: boterham met kaas en een paar koekjes
Zaterdag: macaroni en rauwkost
Zondag: spinazie met gekookte aardappels en roerei

Hap slik zeg

“We hebben net vakantie gehad. Hoewel ik die netjes was begonnen met zalmfilet en groenten, heb ik daarna nergens meer op gelet. Doorgaans eet ik wat bewuster, zeker sinds ik moeder ben. Ik ben niet fel tegen koken uit pakjes en zakjes, maar vind het wel belangrijk dat mijn kinderen de juiste voedingsstoffen binnenkrijgen. Ik kook daarom zo veel mogelijk met verse ingrediënten. Als ik weet dat ik een paar dagen in het buitenland zit voor mijn werk, maak ik extra veel, zodat de vriezer gevuld is met gezonde opties. Het zijn simpele meal preps, die vaak bestaan uit aardappelen, vlees en groenten. Maak ik iets voor Rob en mij alleen, dan mag het best wat pittiger zijn. Curry of zo. Laatst wilde Fedde proeven. Ik zei nog tegen hem: ‘Doe maar niet.’ De uitdrukking op zijn gezicht na toch een hap, sprak boekdelen; mama had gelijk.

Op de bank met chips

Op donderdagen heeft Rob altijd voetbaltraining, dat is mijn guilty pleasure-avond. Ik spin ’s ochtends, dus als hij de deur uit is en de kinderen op bed liggen, duik ik lekker met een nieuwe aflevering van Temptation Island en een zak chips op de bank. Geen speciale smaak of vorm, gewoon ouderwetse paprikachips. Dat vind ik heerlijk. Voor patat mag je me ook altijd wakker maken. De kinderen ook; patatmonsters zijn het. Ik lust eigenlijk alles, behalve haring. Dat sommige mensen dat ’s ochtends al wegkrijgen, en dan ook nog met uien, daar snap ik niets van. Al moet ik er op geen enkel moment van de dag aan denken. Als stewardess reis ik de hele wereld over. Een van de leuke dingen daaraan is dat ik de kans krijg om gerechten uit verschillende keukens te proberen, op de plek van origine. Ik proef alles, maar dingen die net nog bewogen hebben of nog steeds bewegen, sla ik over. En als ik niet kan achterhalen wat iets is, neem ik het niet. Ik at ooit zee-egel in Shanghai en een keer ceviche in Lima. Beide waren superlekker. De muffe zeekomkommersoep die ik in Peking kreeg, zal ik echter níét snel nog eens bestellen. Vorig jaar volgde ik met collega’s een kookcursus in Bangkok. Daar heb ik papayasalade, pad thai, tom kha kai en mango sticky rice leren maken. Ik durf te zeggen dat het geslaagd was. Ik heb de pad thai en tom kha kai thuis geprobeerd na te maken. Het smaakte, maar niet zoals in Thailand. Daarvoor miste ik wat lokale producten van daar.

Lees ook
Hap slik zeg: ‘Soms moet ik oppassen dat ik niet doorsla in dat gezonde leven’

Inspiratie andere keukens

De inspiratie die ik in andere landen opdoe, maakt koken in Nederland een stuk leuker. Ik doe het dan ook graag. Rob staat nooit in de keuken, die haalt het liefst wat af als ik van huis ben. Eigenlijk is het mijn eigen schuld, want ik heb hem in het begin van onze relatie al verpest door te vaak en te lekker voor hem te koken.”

Deze ‘Hap Slik Zeg’ komt uit Flair 15-2020. Deze editie ligt t/m 14 april in de winkels. Wil je ‘m liever laten bezorgen? Bestellen (of nabestellen) kan hier.

Beeld: iStock