Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Haarpijn is dus echt een ding (en dit kan je ertegen doen)

Haarpijn is dus echt een ding (en dit kan je ertegen doen)

Haarpijn is dus echt een ding (en dit kan je ertegen doen)

Wie haar haar voor een lange tijd in een staart of knot draagt, heeft vast weleens pijn aan haar lokken gehad. Haarpijn, noemen we dat. Maar wat is het eigenlijk? En belangrijker: hoe kom je er vanaf?

Wat is haarpijn?

Haarpijn zit niet in je haar zelf, maar ontstaat in je hoofdhuid, zo leggen de experts van The Color op hun website uit. Door ontstekingen in de bloedvaatjes in je hoofdhuid kunnen de zenuwen in je haarzakjes overbelast raken, waardoor ze pijn gaan doen. Als je haarzakjes beschadigd raken kan dat niet alleen voor haarpijn zorgen, maar ook voor haarverlies. En dat is wel het laatste wat we willen.

Ingevlochten

Er zijn verschillende dingen die haarpijn kunnen veroorzaken, bijvoorbeeld de manier waarop je je haar draagt. Een strakke staart, een knot of een strakke invlecht kan zomaar de boosdoener zijn, doordat er op die manier aan je haarzakjes ‘getrokken’ wordt. Het wordt door experts dan ook afgeraden om dit soort kapsels vaker dan twee dagen per week te dragen en/of alleen zachte, katoenen elastiekjes te gebruiken.

Droogshampoodrama

Hoewel haarpijn door het vast dragen van je haar het bekendst is, is er ook nog een andere oorzaak waardoor het kan ontstaan: droogshampoo. Hoe handig het spul ook is tegen een plotselinge vette coupe, er bestaat ook zoiets als te veel droogshampoo gebruiken. En ook daardoor kan haarpijn ontstaan. Droogshampoo gebruiken bij gebrek aan tijd om je haar ‘echt’ te wassen is prima, maar wanneer je dit te vaak doet kan het teveel voor vuil in je haarzakjes zorgen. Ook verkeerd gebruik helpt dit in de hand: je dient droogshampoo namelijk niet op de hoofdhuid te sprayen, maar op de aanzet van je haar.

Verfleed

In het ergste geval kan haarverf ook voor pijn in je lokken zorgen. Een beetje tintelen nadat je in de verf bent gezet kan geen kwaad, maar wanneer het echt zeer doet is het goed om dit bij je kapper aan te geven.

Kortom: haarpijn is gemakkelijk tegen te gaan door je haar minder vaak te wassen of het vaker los te dragen. En dat is het wel waard, toch?

Wil je niets meer missen van VIVA? Neem een abonnement. Klik hier voor onze speciale aanbiedingen.

Bron The Color | Beeld iStock

[RECENT_POSTS]