Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Groene salade met quinoa

Groene salade met quinoa

Groene salade met quinoa

Deze heerlijke salade met quinoa is gezond, vult goed en bevat enorm veel vitamines en mineralen. De salade is geschikt als lunch, maar ook als gezonde avondmaaltijd. Dit recept is voor twee personen en is snel te bereiden. 

header-salade

Wat heb je nodig?

150 gram quinoa
150 gram veldsla
1 komkommer, in stukjes
1 avocado, het vruchtvlees
40 gram alfalfa
2 eetlepels sesamzaad
2 eetlepels sesamolie
1 theelepel agavesiroop
zout

 

Zo maak je het!

Voor deze groene salade start je met de quinoa. Zoals aangegeven, is er ook quinoa die iets langer moet koken, waardoor je dit gerecht niet redt binnen de 15 minuten. Kijk dus even goed op de verpakking, hoe je de quinoa die jij hebt gekocht het beste kunt koken.

Doe de veldsla in een hele grote kom of pan. Het is de bedoeling dat je de gehele salade straks nog even goed kunt husselen. Vandaar een hele grote kom of pan.

Snijd de komkommer in de lengte doormidden. Snijd die twee helften ook weer door midden. Snijd die vier lange stukken vervolgens in dunne plakken. Doe de komkommer bij de veldsla.

Snijd nu de avocado doormidden. Verwijder de pit. Snijd het vruchtvlees in de schil. Zowel in de lengte, als in de breedte. Lepel vervolgens het vruchtvlees uit de schil. Op die manier heb je de avocado gelijk in blokjes. Zet deze even apart.

Maak nu de dressing door de 2 eetlepels sesamzaad, de twee eetlepels sesamolie en de theelepelagavesiroop goed te mengen. Breng de dressing op smaak met wat zout.

Voeg vervolgens de quinoa en de dressing toe aan de veldsla met de komkommer en avocado. Hussel het geheel goed door. Verdeel dit over de borden.

Je kan als laatste de salade garneren met de alfalfa.

 

Bron: Supersnelgezond.nl