Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Dit vertelt de kleur van je snot over je gezondheid

Dit vertelt de kleur van je snot over je gezondheid

Dit vertelt de kleur van je snot over je gezondheid

Aan griepepidemieën geen gebrek deze winter. Zit jouw zakdoek ook om de haverklap vol met snot? Kijk gerust eens welke kleur je snottebel heeft, want dat vertelt van alles over hoe je gezond je bent.

De kleur van je snot geeft je een indicatie van je lichamelijke gesteldheid. Heb je een griepje of verkoudheid onder de leden of is er juist iets met je luchtwegen aan de hand? Het klinkt misschien een beetje vies, maar je snottebel vertelt het je.

Welke kleur heeft jouw snot? Check hieronder hoe het zit met je gezondheid.

  • Helder snot Goed nieuws: je bent kerngezond.
  • Wit snot Dit wijst (meestal) op het begin van een verkoudheid. Er is geen reden om je zorgen te maken, grote kans dat het vanzelf wegtrekt.
  • Geel snot Je hebt een gevorderde infectie aan je broek hangen. Je lichaam vecht tegen de bacteriën, maar het zou zomaar kunnen dat je die pas na een paar dagen overwint.
  • Groen snot Waarschijnlijk voel je je behoorlijk belabberd. De infectie is iets erger dan wanneer je snot geel is, maar er is geen reden tot paniek. Is je snot al een paar weken groen van kleur? Dan kan je het best even langs de dokter.
  • Rood snot Door een wondje in je neus of luchtwegen is er bloed in je snot terechtgekomen. Meestal is er niets ernstigs aan de hand, maar een bezoekje aan de huisarts is geen verkeerd idee.
  • Bruin snot Wiens snot bruin is rookt waarschijnlijk te veel of heeft te lang doorgebracht in vervuilde lucht. Zorg voor een schone omgeving, grote kans dat je snot weer een normale kleur krijgt.
  • Zwart snot Is je snot zwart? Ga dan zo snel mogelijk langs de dokter. Als je geluk hebt zitten er slechts roetdeeltjes in je neus, maar het kan ook wijzen op een schimmelinfectie.

Wil je niets meer missen van VIVA? Neem een abonnement. Klik hier voor onze speciale aanbiedingen.

Bron HLN. be | Beeld iStock

[RECENT_POSTS]