Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Gratis sporten? Zo doe je dat!

Gratis sporten? Zo doe je dat!

Gratis sporten? Zo doe je dat!

Sporten kan veel geld kosten, maar het kan ook gratis. Echt! Lees deze tips maar eens.

Hardlopen

Een goedkope manier van sporten is hardlopen. Ga met vriendinnen en pep elkaar op of kies ervoor om alleen te rennen. Zoek op internet wel een hardloopschema uit dat bij je past, want verkeerd hardlopen is heel slecht voor je. Heb je wat extra motivatie nodig? Download dan een hardloopprogrammaatje met motiverende muziek, waarin je door een enthousiaste stem wordt aangemoedigd.

Gewichtjes

Wie zegt dat je echte gewichten moet gebruiken om je armspieren te trainen? Met pakken melk bereik je hetzelfde resultaat en daarvoor hoef je geen gewichten te kopen of een abonnement bij de sportschool te betalen.

Buikspieren

Al die dure apparaten die je zouden helpen om je buikspieren te trainen, zijn helemaal niet nodig. Je kunt je buikspieren ook thuis trainen op een matje, zonder verdere hulpmiddelen. Zorg dat je je spieren goed aanspant en dat je niet aan je nek en hoofd trekt.

Sporten met mooi weer

In de zomer is buiten sporten heerlijk. Er zijn genoeg recreatieveldjes te vinden waar je gratis kunt basketballen, volleyballen en voetballen. Ga ’s avonds met een bal en een groepje vriendinnen naar een veldje, maak twee teams en ga vol voor de winst. In de zomer kun je natuurlijk ook baantjes trekken in het meer in de buurt. Heerlijk toch? De zon zakt, ouders met kinderen gaan naar huis en jij kunt in alle rust met het zonnetje op je gezicht baantjes trekken.

Mountainbiken

Er is vast wel iemand in jouw omgeving met een mountainbike. Leen die fiets een keer per week en rijd jezelf in een uurtje tijd flink moe. Is er een bos bij jou in de buurt? Scheur dan door het bos en ga op zoek naar je stoere ik.

Wandelen en fietsen

Doe je het liever wat rustiger aan? Ga lekker wandelen of pak de fiets in plaats van de auto. Waarom zou je met mooi weer een kwartier in de auto zitten, terwijl je ook een half uurtje kunt fietsen?

 

Lees ook: