Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Goed om te weten: dit is waarom slaapsupplementen niet altijd werken

Goed om te weten: dit is waarom slaapsupplementen niet altijd werken

Goed om te weten: dit is waarom slaapsupplementen niet altijd werken

Als je slecht slaapt kunnen slaapsupplementen de oplossing zijn. Maar het kan zijn dat je helemaal geen verschil merkt. Maar hoe kan dat eigenlijk? En hoe zorg je ervoor dat ze wel goed werken?

Slaapsupplementen werken niet altijd

Slaapsupplementen beloven een betere nachtrust. Maar soms werken ze niet goed. Dit kan een aantal oorzaken hebben:

Je werkt de supplementen zelf tegen

Wat je overdag allemaal doet, heeft invloed op je nachtrust. Als je ’s avonds veel alcohol, suikers of cafeïne binnenkrijgt, zullen je slaapsupplementen niet werken. Ook op je telefoon scrollen voor het slapengaan helpt niet mee. Het blauwe licht maakt je hersenen weer actief. Ook zou het de aanmaak van het slaaphormoon melatonine remmen, maar hierover zijn de meningen verdeeld. Het is dus belangrijk om je gewoontes voordat je gaat slapen te veranderen.

Het werkt niet tegen slaapproblemen 

Slaapsupplementen gaan je niet helpen bij slaapproblemen, zoals je misschien gehoopt had. Het supplement gaat alleen je slaap verbeteren als je het op de juiste manier gebruikt. Snel een pilletje nemen en je ogen sluiten gaat je niet helpen om direct in slaap te vallen en de volgende ochtend weer vol energie wakker te worden. Alleen met de juiste dosering en moment, kan dit je slaap bevorderen.

Lees ook:
Gewoontes die iedereen heeft waardoor je dus niet lekker in slaap valt

Er bestaan verschillende slaappillen

Bij de drogist vind je verschillende slaapsupplementen. Het kan lastig zijn om de juiste te kiezen. In de meeste slaapsupplementen zit melatonine. Dit helpt met inslapen, maar verhelpt geen slaapproblemen. Maar pas op: als je melatonine verkeerd gebruikt, kan je overdag juist slaperig worden. Wil je toch slaapsupplementen gebruiken? Zorg dan dat je dit onder begeleiding doet, zodat je de perfecte slaappil voor jouw situatie krijgt.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Margriet | beeld: GettyImages