Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Gevoelige of pijnlijke borsten? Dìt kun je er het best tegen doen

Gevoelige of pijnlijke borsten? Dìt kun je er het best tegen doen

Gevoelige of pijnlijke borsten? Dìt kun je er het best tegen doen

Weleens last van pijn in je borst of borsten? Geen paniek, het hoeft niet altijd te betekenen dat er iets ergs aan de hand is. Er zijn middelen om de gevoeligheid zelf te verhelpen, maar soms is het beter om naar de huisarts te gaan.

Allereerst kan de pijn heel veel verschillende oorzaken hebben. De menstruatiecyclus of de overgang kunnen oorzaken zijn van gevoelige borsten. De verandering van hormoonniveaus kunnen de pijn verergeren.

Mastopathie

Ken je dat gevoel van gespannen en pijnlijke borsten, borsten die stug en onregelmatig aanvoelen of soms zelfs vocht uit je tepels? Dan heb jij waarschijnlijk net als veel andere vrouwen last van mastopathie. Deze klachten kunnen voorkomen in één of beide borsten. Gelukkig is het geen gevaar voor je gezondheid, maar het kan alsnog wel heel erg vervelend zijn.

Wat te doen?

Er zijn genoeg tips die helpen de pijn in je borsten te verminderen. Een van die tips is het dragen van een sport-bh. Ook een warme douche of een coldpack kunnen verzachting geven aan het zeurende gevoel. Mocht het langere tijd aanhouden, dan kan het misschien helpen om te starten of te wisselen van hormonale anticonceptie. Ben je echt ten einde raad? Dan kun je gerust een pijnstiller innemen.

Lees ook
Do it yourself: een oude bh omtoveren tot een sexy bralette

Bezoek aan de dokter

Mocht de pijn lang aanhouden of is het een heel specifiek stukje borstweefsel dan kun je het beste wel even een bezoek brengen aan de huisarts. Liever een keer te vaak, dan een keer te weinig.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Libelle & Thuisarts | Beeld: Pexels