Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Gevaarlijke TikToktrend met knoflooktenen in je neus steken: ‘Nare ontstekingen’

Gevaarlijke TikToktrend met knoflooktenen in je neus steken: ‘Nare ontstekingen’

Gevaarlijke TikToktrend met knoflooktenen in je neus steken: ‘Nare ontstekingen’

Op TikTok komen de gekste trends en lifehacks voorbij. Hartstikke grappig en handig, maar soms kan het ook gevaarlijk zijn. Zoals de TikToktrend: knoflook in je neus stoppen om van je verkoudheid af te komen. LINDA.nl sprak met een KNO-arts en kwam erachter dat dit niet zo onschuldig is als het lijkt.

Geen oplossing

KNO-arts Ingrid van Rooy van het KNO Medisch Centrum legt allereerst uit aan LINDA.nl dat de trend dus helemaal niet werkt. “Door knoflooktenen in je neus te stoppen, maak je de neusgaten dicht waardoor het slijm zich ophoopt. Daarnaast prikkelt knoflook de neusslijmvliezen, wat voor overmatige slijmproductie zorgt. Als je slierten ziet, is dat slijm dat juist wordt aangemaakt door de knoflook en de blokkade. Je lost hier dus niets mee op.”

Bekijk hieronder de TikTok waarin een meisje de trend probeert.

@rozalinekatherinei’m shook lol ##tiktoktaughtme ##thankyoutiktok ##tiktokhacks♬ Coffee Music – Cafe Music BGM channel

Echt gevaarlijk

Het werkt dus niet, maar dat is nog niet alles. Volgens KNO-arts Ingrid is het ook echt gevaarlijk en raadt ze het af om zelf te proberen. “Het is geen goed idee om vreemde objecten of etenswaren in je neus te stoppen. Dit is iets wat we al aan kleine kinderen uitleggen”, legt Ingrid uit aan Linda.nl.

“Het is vooral gevaarlijk als een stuk van de knoflook vast komt te zitten, bijvoorbeeld door in te snuiven, of als het er niet in zijn totaliteit uit komt. Daar krijg je nare ontstekingen van. Denk aan een bijholteontsteking waarbij je last hebt van koorts en hoofdpijn.”

Lees ook
Nieuwste bizarre TikTok trend: vrouwen verwijderen massaal zelf hun spiraaltje

Gekke TikToktrend

Ingrid: “Als je dit regelmatig doet, kunnen de neusslijmvliezen geïrriteerd raken. Ook dan krijg je alleen maar meer last van neusverstopping of slijm in de neus.” Helaas blijkt knoflook dus geen oplossing voor neusverkoudheid en moeten we het maar doen met de oude vertrouwde neusspray. Ben jij al benieuwd wat de volgende gekke TikToktrend gaat worden?

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: LINDA.nl | Beeld: GettyImages