Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Levensgevaarlijk: dit is waarom je nooit een haarelastiekje om je pols moet dragen

Levensgevaarlijk: dit is waarom je nooit een haarelastiekje om je pols moet dragen

Levensgevaarlijk: dit is waarom je nooit een haarelastiekje om je pols moet dragen

Vaak doe je uit gemak snel even je haarelastiekje om je pols. Maar na het horen van dit verhaal doe je dat waarschijnlijk niet meer zo snel. Naast dat het een beetje slordig staat, is het ook nog eens heel erg gevaarlijk.

Ontsteking

Wanneer je te lang een te strak een elastiekje om je pols doet dan zie je wel eens dat het een rode streep op je huid achter laat. Ook een hele nacht met een elastiekje om je pols kan pijnlijk zijn de volgende ochtend. Maar dat is nog niks vergeleken met de gevolgen die de Amerikaanse Audree Kopp kreeg na het dragen van een te strak elastiekje om haar pols.

Door het strakke elastiekje ontstond er bij haar een ontsteking in haar haarzakjes. De Amerikaanse dacht eerst dat het ging om een insectenbeet. Toen het steeds erger leek te worden ging ze na een tijdje toch maar naar de dokter. Uiteindelijk moest ze geopereerd worden, omdat een antibioticakuur al geen effect meer had op de ontsteking. De ontsteking was in een korte tijd een abces geworden.

Lees ook
Was eerst je haren voordat je gaat sporten

Abces

Tijdens de operatie liet de arts van Aubree het abces leeg lopen door de huid open te snijden. Gelukkig waren ze op tijd, want als Aubree langer had gewacht dan was de ontsteking in haar bloedbaan terecht te komen. Als dat gebeurt dan had ze in een shock kunnen belanden en in coma kunnen raken. De arts verwacht dat de ontsteking is veroorzaakt door een vuil haarelastiekje. De ontsteking zou volgens de arts kunnen zijn ontstaan door bacteriën die op het elastiekje aanwezig waren. De bacteriën zouden in de poriën of in een wondje kunnen zijn geraakt en zo voor problemen hebben gezorgd.

Denk daarom goed na voor je een elastiekje om je pols doet. Het dragen van een elastiekje om je pols wordt door artsen afgeraden. Draag je toch een elastiekje, zorg er dan voor dat het elastiekje los om je pols zit en zorg dat het een schoon elastiekje is.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Grazia | Beeld: Getty Images