Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Jess test: pijnloos ontharen met nieuw soort wax

Jess test: pijnloos ontharen met nieuw soort wax

Jess test: pijnloos ontharen met nieuw soort wax

Een bijna pijnloze waxbeurt die je haartjes tot de wortel aan toe verwijdert. Klinkt bijna te mooi om waar te zijn, vind je niet? Volgens The Wax Bar is het mogelijk, sinds het bestaan van haar nieuwe magische Supreme Wax. Redacteur Jessica nam de proef op de som.

Op een zonnige woensdagmiddag breng ik – met een goeie vacht op m’n benen – een bezoekje aan The Wax Bar in Amersfoort, waar twee gezellige jonge vrouwen me opwachten. Pijnloos ontharen, dat wil ik natuurlijk weleens proberen. De dames vertellen me dat de salon tot voor kort nog ‘ouderwetse’ strip wax (= plakkerigheid, pijn en irritatie) gebruikte. Onlangs is de zaak echter volledig overgestapt op haar eigen Supreme Wax, ontwikkeld door te experimenteren met natuurlijke ingrediënten. Het resultaat is een hypoallergene hot wax met verzorgende calendula en een geheim ingrediënt dat de huid een milde peeling geeft, waardoor ingegroeide haartjes worden voorkomen. En, nog belangrijker: omdat de wax alleen aan de haartjes hecht en niet aan de huid, zou zo’n behandeling bijna pijnloos zijn. Ik ben benieuwd.

De test

Om echt verschil te voelen, laat ik mijn linkerbeen ontharen met de strip wax en mijn rechterbeen met de nieuwe hot wax. Dus, even voor de duidelijkheid:

Been 1: strip wax
Been 2: hot wax

Been 1 wordt als eerst onder handen genomen. De waxdame smeert er doorzichtige, vloeibare wax op, waar mijn haartjes aan hechten. Vervolgens wordt de warme wax er met behulp van harsstrips strook voor strook van afgetrokken. Ik moet flink op m’n tanden bijten, want dit voelt niet fijn. Vooral m’n onderbenen doen pijn: omdat ik daar regelmatig scheer, is m’n haar erg dik en stug. Ik hoop dat rechts mee zal vallen.

De oude waxsoort

Als ik de wax van been 2 zie ben ik best onder de indruk: hij ziet er met z’n bruingouden glans best fancy uit. Verder is hij een stuk stroperiger en (net niet té) warm. De wax wordt met een houten spatel in een grote strook over m’n onderbeen uitgesmeerd. Als hij even later gestold is tot een stevige plak, peutert de vrouw het uiteinde los en trekt ze de hele strook in één keer van m’n been af. Au! Ik voel een flinke ruk aan m’n haartjes. Als dit ‘bijna pijnloos’ is…

De nieuwe waxsoort

Even later zijn beide benen ontdaan van hun vacht. Er wordt een fijne postwaxspray overheen gespoten, en klaar ben ik.

Het resultaat

Eenmaal buiten bekijk in mijn benen goed. Eerlijk gezegd kan ik niet zeggen dat rechts minder toegetakeld is; beide benen zitten vol rode stippen. Qua pijn vond ik het verschil ook minimaal. Wel heb ik gemerkt dat de oude waxsoort een stuk minder gebruiksvriendelijk is. Doordat ie heel vloeibaar is, vliegen de spetters in het rond – het spul zat zelfs in m’n nek. Ook was been 1 na het waxen nog steeds een beetje plakkerig.

De dag erna is van de uitslag op allebei de benen niks meer te zien. Wel zie ik op been 1 meer donshaartjes die de wax niet heeft meegepakt en is m’n huid daar droger. Er is dus wel degelijk verschil te merken. Maar hoe dan ook: toch jammer van de pijn.

The Wax Bar

Zelf een keer de Supreme Wax proberen? The Wax Bar heeft vestigingen in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Breda, Amersfoort en Noordwijk. De prijs voor een behandeling varieert per lichaamsdeel. Een leg wax, zoals ik heb gedaan (boven- en onderbenen), kost 41 euro. Hier vind je de complete prijzenlijst. Klik hier voor meer info over The Wax Bar.

Meer Jess test? Lees ook:
Jess test: een week lang leven op poedervoedsel van Jimmy Joy
Jess test: de nieuwe bagel met krekels en meelwormen van Bagels & Beans
Jess test: tandenpoetsen met houtskool
Jess test: make-up verwijderen met olie uit een avocado
Jess test: tandenpoetsen met kokosolie

Wil je niets meer missen van VIVA? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale lente-aanbieding: 10 nummers voor slechts €10.