Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Geniet jij van je vrije tijd?

Geniet jij van je vrije tijd?

Geniet jij van je vrije tijd?

Het is vrijdag. Nog even en dan ben je vrij! Tijd om een geweldig weekend tegemoet te gaan zonder ook maar één keer je werkmail te checken of überhaupt aan werk te denken. Flair legt uit waarom dit zo belangrijk is.

Twee dagen volop genieten van vrije tijd. Kunnen wij dat eigenlijk wel? Uit recent onderzoek is gebleken dat slechts 20 procent van de werknemers van zijn vrije tijd geniet. En 1 op de 5 doet dat niet – of niet voldoende.

Je werk mee naar huis

De boosdoener? Werk. Het kantoor wordt gezien als de grootste oorzaak dat men niet kan genieten. Meer dan een vierde checkt op zaterdag en zondag zijn werkmail en 44 procent geeft toe veel aan werk te denken en er zelfs over te dromen! Met als gevolg dat meer dan een derde, 38 procent om precies te zijn, op zondag last heeft van de blues en opziet tegen de aankomende werkweek.

Van bankhangen tot boodschappen doen op de markt, de helft van de ondervraagden geeft toe ieder weekend precies hetzelfde patroon te volgen. Meer dan 25 procent weet niet goed wanneer hij een compleet nieuwe ervaring in het weekend heeft beleefd.

Goed weekend, groots effect

Het is dus ontzettend belangrijk om van je weekend te genieten en je werk compleet los te laten. 80 procent gaf aan positiever in het leven te staan als hij een geweldig weekend heeft gehad en de meerderheid is, eenmaal op het werk, veel vriendelijker tegen collega’s. Ook geeft ongeveer de helft aan na een geslaagd weekend productiever te zijn op het werk.

Fijn dat het zo werkt, maar wat houdt zo’n geslaagd weekend dan precies in? Meer dan de helft heeft een fantastisch weekend als hij afspreekt met vrienden of familie. Op de tweede plek staat mooi weer en genieten in de buitenlucht. Op nummer drie het bezoeken van een plek waar ze nog nooit zijn geweest.

 

Geniet jij voldoende van je vrije tijd?

Bron: Daily Mail