Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Zo veel geld bespaar je op jaarbasis als je stopt met roken

Zo veel geld bespaar je op jaarbasis als je stopt met roken

Zo veel geld bespaar je op jaarbasis als je stopt met roken

Dat je omwille van je gezondheid beter kunt stoppen met roken, is niets nieuws. En dat je flink wat euro’s bespaart als je ermee stopt eigenlijk ook niet. Wil je stoppen met deze slechte gewoonte maar wil het steeds maar niet lukken? Misschien is dit simpele rekensommetje dan het laatste zetje in de rug dat je nodig hebt.

Schokkende cijfers

Het zijn keiharde, schokkende cijfers: maar liefst een kwart van de Nederlanders ouder dan twaalf jaar rookt. Gemiddeld zouden rokers zo’n veertien sigaretten per dag aansteken, wat neerkomt op 98 peuken per week (!). Dat getal keer 52 weken brengt in kaart dat rokers bijna 5.100 sigaretten per jaar op zouden roken. Ervan uitgaande dat er twintig sigaretten in een pakje zitten, gaan er dus zo’n 255 (!) pakjes doorheen. Kanonnen.

Lees ook:
Heftig: verpleegster laat met echte longen zien welke schade roken aanricht

Money, money, money

Maar de schokkende cijfers gaan waarschijnlijk voor jou niet het extra zetje in de rug zijn dat je nodig hebt. Maar dit helpt misschien wel: het geld dat je eraan kwijt bent. Tegenwoordig kost een pakje sigaretten net iets meer dan zeven euro. Doe dat keer die 255 pakjes die je op rookt. Dan kom je uit op een bedrag van 1.785 euro per jaar. Wat?! Lees: een dikke vakantie, gloednieuwe laptop en ga zo maar door… Ben je nu wel overtuigd?

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Libelle | Beeld: iStock