Geel eten maakt gelukkig en dit is waarom!
Wie zegt dat je geluk niet kunt kopen? Van een tripje naar de zon worden wij behoorlijk blij. Maar nog beter (en goedkoper): koop een banaan, stuk kaas of meloen. Want wat blijkt: geel eten maakt hartstikke gelukkig!
Lees ook: Bewezen: veel schelden wijst op een hoger IQ
Een onderzoek van The Happy Egg Company wijst uit dat het eten van voedsel met een gele kleur ervoor zorgt dat er gelukshormonen worden aangemaakt in je lijf. Hoe dat komt? Omdat we de kleur geel associëren met geluk en blijdschap. Dus ook bij geel eten. Bijzonder, toch?
Jong geleerd, oud gegeten
Volgens psychologen stamt deze vrolijke vriendschap met de kleur al uit onze kindertijd. Geel zou de linkerkant van het brein – de logische kant – stimuleren, wat weer voor die associatie met geluk, blijdschap en fun zorgt. Meer nog dan andere kleuren in het kleurenspectrum.
Geel eten: omeletten, bananen en macaroni
In totaal werd de reactie van 1000 mensen onderzocht tijdens vragen over gekleurd eten en geluk. Daarvan associeert 70% van de ondervraagden de kleur geel met geluk en vrolijke gevoelens.
Lees ook: Waarom je op zondagavond moeilijk in slaap komt
Ruim 61% van de ondervraagden benoemde omeletjes als happy food. Gevolgd door macaroni en kaas, met 55% van de stemmen. Bananen, pannenkoeken en gepocheerde eieren stonden ook in de top 5. En dat snappen we best.
Verrast
Neuropsycholoog Dr. Davis Lewis was verrast door de enthousiaste reacties op de kleur geel: ‘Er is een heleboel onderzoek gedaan naar het effect van kleuren op onze emoties, maar we waren verrast dat geel gekleurd eten zo veel positieve gevoelens teweegbrengt en daarbij ook nog eens een stimulerend effect heeft op de smaakpapillen.’
Conclusie: haal vandaag nog een tros bananen in huis en tover deze macaronischotel met kaas op tafel, want het geluk ligt voor het opeten.
(Tekst: Barbara van Limburg Stirum. Bron: Delish.com).