Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Ben je in januari geboren? Dit zegt het over jouw persoonlijkheid

Ben je in januari geboren? Dit zegt het over jouw persoonlijkheid

Ben je in januari geboren? Dit zegt het over jouw persoonlijkheid

2022 is begonnen en inmiddels is de eerste week van januari alweer bijna voorbij. Is deze maand voor jou niet alleen een goed begin van het nieuwe jaar, maar ben je ook in deze maand geboren? Dan zegt dit iets over jouw persoonlijkheid, lees mee. 

Misschien ben je bijna jarig, of ben je zelfs al jarig geweest. Gefeliciteerd! Leuk om te weten: je deelt jouw geboortemaand met prinses Beatrix, Kate Middleton, Martin Luther King Jr. en Oprah Winfrey. Het is dus heel goed mogelijk dat jouw persoonlijkheid lijkt op een van déze beroemdheden.

Sterrenbeeld

Als je in januari geboren bent, dan is je sterrenbeeld Steenbok of Waterman. Steenbokken zijn over het algemeen onafhankelijke, gedisciplineerde en georganiseerde mensen, die vaak ook sterke leiders zijn. Terwijl de Waterman juist heel emotioneel is en een sterk instinct heeft.

Geboortebloem

Ben je in januari geboren? Dan heb je niet één, maar twee geboortebloemen. We hebben het over de anjers en de sneeuwklokjes. Anjers heb je in allerlei mooie verschillende kleuren en hebben daardoor verschillende betekenissen. Het sneeuwvlokje staat vooral bekend om zijn betekenis: hoop en schoonheid.

Creatief

In 2015 is uit een onderzoek gebleken dat mensen die in januari of februari zijn geboren over het algemeen creatiever zijn dan mensen die geboren zijn in andere maanden. Deze creativiteit kunnen ze goed gebruiken voor bijvoorbeeld het oplossen van hun problemen.

Liefdesleven

Ben jij met iemand samen die in januari is geboren? Dan is het misschien goed om te weten dat mannen die in januari geboren zijn vaak trouwen met iemand die in oktober geboren is. Een ander minder leuk feitje is dat januari ook de maand is waarin de meeste mensen gaan scheiden.

Lees ook
Aha! Dit is wat je bedtijd over jouw persoonlijkheid vertelt

Carrière

Vaak willen we graag een origineel beroep kiezen. Maar uit een onderzoek is gebleken dat mensen die in januari geboren zijn vaak dokter, accountant of makelaar als beroep kiezen.

Atletisch

Ook zouden mensen die in januari geboren zijn vaak volwassen en atletisch zijn. De kinderen zijn vaak een paar maanden ouder dan hun klasgenoten en hierdoor ook al een stukje verder in hun ontwikkeling. Dit geldt ook voor sport. Omdat de kinderen iets ouder zijn, merk je vaak dat ze op jonge leeftijd al beter zijn in sporten dan anderen. Maar als je geboren bent in januari heb je volgens onderzoek ook meer kans om diabetes te krijgen.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Libelle | Beeld: GettyImages