Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Gebeurt echt bijna nooit: vrouw bevalt van negenling

Gebeurt echt bijna nooit: vrouw bevalt van negenling

Gebeurt echt bijna nooit: vrouw bevalt van negenling

In de categorie gebeurt echt (bijna) nooit: de 25-jarige Halima Cisse uit Mali is bevallen van een negenling (!). Vijf meisjes en vier jongens kwamen, na een bevalling met een keizersnee, allemaal levend ter wereld. Een unicum, want zover bekend is er nog nooit een negenling geboren. 

De vrouw werd van Mali overgebracht naar een ziekenhuis in Marokko, omdat ze specialistische zorg nodig had. De minister van Volksgezondheid van Mali heeft laten weten dat zowel de vrouw als de baby’s het naar omstandigheden redelijk goed maken. En dat is bijzonder, want bij een bevalling van een negenling is de kans op complicaties erg groot.

Verrassing: geen zeven maar negen

Dat het er negen waren, was overigens een verrassing. De vrouw dacht dat ze zou gaan bevallen van zeven baby’s, maar bij de keizersnee bleken er toch twee extra in haar buik te zitten. Suprise! En daarmee heeft ze een record te pakken. Ze stoot Octomom, die in 2009 een achtling ter wereld bracht, van de troon.

Feiten en cijfers

De kans op een meerling of drieling is sowieso al erg klein: slechts één op de 7000. Voor tweelingen geldt 1 op de 90. En een negenling? Die kans is 1 op ooit, want dit is het eerste geval dat bekend is gemaakt.

VIVA nieuwsbrief

Iedere week de leukste nieuwsbrief van Nederland in je mailbox?

Bron: RTLNieuws | Beeld: Getty Images