Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Tips tegen gebarsten lippen

Tips tegen gebarsten lippen

Tips tegen gebarsten lippen

Het is januari. We zijn dus nog volop aan het smeren om een droge huid te voorkomen. Niet alleen een hydraterende crème op wangen en benen, maar óók een laagje extra balsem op de lippen.

Gebarsten lippen

Heb je last van gebarsten lippen? De beste tips op een rijtje!

Eindeloos smeren

Allereerst een lesje in paraffine. Pak je favoriete lip-product erbij en kijk of je ’paraffine’ ziet staan op het etiket. Dit is de grootste boosdoener. Paraffine, ook wel mineral oil of liquid petroleum genoemd, haalt namelijk je eigen lichaamsvetten weg. Slim van fabrikanten om dit toe te voegen aan producten, want op deze manier blijf je eindeloos smeren. Men zegt zelfs dat je verslaafd kunt raken aan paraffine. Zorg dus dat je een lippenbalsem koopt waar geen paraffine in zit. Zo hoef je niet continue je lippen in te vetten en verdwijnen de barstjes en velletjes als sneeuw voor de zon.

Niet met je tong

Probeer je lippen niet steeds nat te maken. Speeksel droogt je lippen namelijk extra uit, en dat wil je juist voorkomen.

Zacht scrubben

Een aanrader is om eens per week je lippen zachtjes te scrubben met je tandenborstel. Hiermee verwijder je eenvoudig eventuele velletjes en het is ook goed voor de doorbloeding! Je krijgt er een naturel rode kleur van, top.

Water drinken

Drink voldoende water. Dat voorkomt een droge huid. Goed voor het hele lijf, en dus ook voor je lippen.

Olijfolie of boter

Heb je geen lippenbalsem in huis, of kun je niet achterhalen of er paraffine in zit? Ga dan voor safe en smeer een beetje olijfolie of boter op je lippen. Handig, want dat heb je toch al in huis.

Lees ook: