Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Frustratie

Frustratie

Frustratie

Het oppasavontuur is jammerlijk mislukt.

Het leek zo mooi. Eindelijk, na vijf jaar geëmmer, een oppas waarmee ik dacht dat het wel zou gaan. Buurtmeisje C. Ze speelde al vaak met de kinderen en had hun harten gestolen. Een dineetje – bedoeld als afscheid van collega/neef – zou haar debuut worden.

Ik zat nog aan mijn aperitiefje toen de telefoon ging. Annabel wilde niet slapen en schopte een scène. Uit pure frustratie was ze gaan overgeven. Uiteindelijk is mijn moeder poolshoogte gaan nemen. Zij zorgde ervoor dat mijn dwarse peuter op bed belandde.

Halverwege de avond ging de telefoon weer. Annabel was wakker en gedroeg zich als een brandweeralarm. Collega/neef hield net een speech. Ik weet niet of het was, ontroering of frustratie, maar de tranen sprongen in mijn ogen. Paul ging naar huis en kwam niet meer terug.

Collega/neef en vriendin gingen nog even mee voor een borreltje. Nadat ik echter voor de zóveelste keer naar boven was gelopen, besloot ik dat het genoeg was. Een half uurtje later was iedereen vertrokken en lag ik gefrusteerd in bed.

Soms zijn kinderen gewoon écht niet leuk.