Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Deze foto gaat viraal in de strijd tegen borstkanker

Deze foto gaat viraal in de strijd tegen borstkanker

Deze foto gaat viraal in de strijd tegen borstkanker

Borstkanker bestaat in zoveel vormen, en net dat is wat het zo’n enge ziekte maakt. We worden vooral gewaarschuwd voor knobbeltjes in onze borsten maar er zijn zoveel meer symptomen die kunnen wijzen op de ontwikkeling van borstkanker. 

De Amerikaanse Erin Smith Chieze deelde vorige week namelijk een  foto op Facebook met een expliciete beschrijving over hoe borstkanker eruit kan zien en kan voelen. En die foto ging uiteraard in no time viraal. ‘In december 2015 ontdekte ik een kuiltje in mijn borst dat er net zo uitzag als een van de foto’s,’ schrijft Erin. ‘Ik wist meteen dat ik borstkanker had. Ik heb geprobeerd om te voelen voor een knobbeltje, maar mijn tumor was niet voelbaar. Vijf dagen later werd borstkanker bij me vastgesteld, met fase 4 de volgende maand.’

Know Your Lemons

‘Het is belangrijk dat we échte informatie geven,’ gaat Erin verder. ‘Als ik nooit zo’n foto gezien had, wist ik nooit waar ik naar op zoek moest.’ Door haar ontroerende verhaal te delen, wil Erin zelf levens redden. De afbeelding is een onderdeel van de Know Your Lemons-campagne van de Worldwide Breast Cancer Organisation. De infografiek kan zowel door mannen als vrouwen gebruikt worden tijdens hun maandelijkse check-up.

 

Lees ook: