Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Fit door groene thee

Fit door groene thee

Fit door groene thee

Wie verantwoord thee drinkt, kiest voor groene thee, toch? Dat wordt in elk geval al jaren geroepen. Is dit echt waar of kun je net zo goed zwarte thee drinken?

Groene thee

Om maar direct met de deur in huis te vallen, groene thee is volgens het Voedingscentrum helemaal niet gezonder. Het zou volgens vele bronnen vanwege de antioxidanten beschermen tegen kanker, maar dat is volgens het Voedingscentrum niet waar. Zwarte thee heeft net zo veel antioxidanten. Wel zou groene thee minder theïne, een vorm van cafeïne, bevatten dan zwarte thee.

Zwarte thee

Maar wat is nu eigenlijk het verschil? Zowel groene als zwarte thee is gemaakt van de Cameliaplant. Groene thee is na het plukken meteen kort gestoomd en daarna gerold of gedraaid, gebroken of gemalen. Zwarte thee wordt na het plukken gekneusd en in de zon te drogen gelegd. Zo komt er veel zuurstof in de thee, waardoor het zwart kleurt. Daarna wordt het pas gestoomd en gerold.

Afvallen?

Een paar kilootjes extra kwijtraken? Dan doe je er toch beter aan om groene thee te drinken. Drie koppen per dag zorgen ervoor dat je spijsvertering sneller gaat werken.

Lees ook: