Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Ga toch fietsen! Met deze apps…

Ga toch fietsen! Met deze apps…

Ga toch fietsen! Met deze apps…

Wil jij meer bewegen, maar is de sportschool of hardlopen niks voor jou? Ga lekker fietsen! Met deze 5 gratis apps stippel je leuke fietsroutes uit voor grote en kleine rondjes.

Fietsen123

Fietsen123 is een app waar niet alleen fietsroutes in staan, maar ook handige adresjes voor onderweg, zoals restaurantjes, oplaadpunten voor de elektrische fiets én fietsenmakers. Ook leuk is de functie waarbij je het laatste fietsnieuws op je telefoon kunt lezen.

Download iOs | Android

Naviki

Met Naviki kun je fietsroutes plannen. Je kunt zelf adressen invoeren, maar als je het adresboek van je telefoon een beetje bijgehouden hebt kun je ook gewoon contacten uit je telefoon kiezen om naartoe te fietsen. Bovendien kun je de routes opslaan voor later. Handig! Vanuit de app kun je ook extra functies kopen voor bijvoorbeeld mountainbikeroutes of racefietsen.

Download iOs | Android

Fietsroute

Gebaseerd op het knooppuntennetwerk in Nederland kun je kiezen uit duizenden bestaande fietsroutes. Je ziet zelfs de verwachtte tijdsduur dat je aan het fietsen bent. De app zoekt naar de dichtstbijzijnde fietsroutes en vervolgens kun je lekker op pad. Ook leuk: in sommige routes zitten bezienswaardigheden of thema’s waar je in de app extra info over krijgt.

Download iOs | Android

Fietsplanner

Met de routeplanner van de fietsersbond plan je een route tussen twee of meer adressen. Vervolgens kun je kiezen uit bijvoorbeeld de kortste route, of juist liever een recreatieve route of via het knooppuntennetwerk. Een rondje plannen kan ook, waarbij je kunt aangeven hoe lang je het rondje wilt maken, tot wel 100 kilometer.

Download iOs | Android

Google Maps

In de populaire app van Google Maps zit een fietsfunctie. Zo voorkom je dat je de snelweg opgestuurd wordt. Het voordeel van deze app is dat veel mensen ‘m al wel op de telefoon hebben staan en dus geen extra app hoeven te downloaden als ze af en toe eens met de fiets op pad gaan. Dit is wel echt een navigatietool waarbij het plannen van een recreatief rondje wat meer voorbereiding kost.

Download iOs | Android

 

Lees ook:
– Afvallen door skeeleren
– 4 redenen om vaker te zwemmen
– Calorieën verbranden in de zomer was nog nooit zo leuk!