Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Familiediner zorgt voor betere eters

Familiediner zorgt voor betere eters

Familiediner zorgt voor betere eters

Eten wat de pot schaft.

Het maakte vroeger niet uit hoe druk iedereen het had, er werd elke avond gezamenlijk gegeten. Dat was blijkbaar zo slecht nog niet, want het is bewezen dat een familiemaaltijd kieskeurige eters voorkomt. Of zoals men dat vroeger zo mooi zei: “Eten wat de pot schaft.”

Kieskeurige eters
Faye Powell, van de universiteit van Loughborough, onderzocht 75 families tijdens hun avondmaal om de ontwikkeling van slecht etende kinderen te bepalen. Het onderzoek toonde aan dat familiediners kieskeurige eters kan voorkomen en dat vooral de moeder ervoor zorgt dat het kind nieuwe dingen probeert qua eten.

Positieve invloed
Dit is niet de eerste keer dat familiemaaltijden worden gekoppeld aan goed gedrag. Het blijkt ook dat familiediners een positieve invloed hebben waar een kind de rest van zijn leven profijt van heeft. Het onderzoek toont aan dat hoe vaker families gezamenlijk eten, hoe minder kinderen later gaan roken, drinken, depressief raken of drugs gebruiken.

Simpel diner
Kinderen leren dankzij familiediners zelfs groente te eten en weten zij welke vork ze moeten gebruiken. Maak je geen zorgen: familiediners hoeven echt niet perfect te zijn. Sloof jezelf dus niet teveel uit in de keuken. Je kunt het beste één hoofdgerecht maken en ook wat groente en fruit op tafel zetten – als je daar tijd voor hebt. Het familiediner draait er namelijk uiteindelijk om dat je tijd doorbrengt met je kinderen, zodat ze weten dat jij er voor hen bent om naar ze te luisteren.

Bron: British Psychological Society